A plant-based diet that can help you not only look great, but also lose weight!
This revolutionary step-by-step 30-day diet plan will help you lose weight and start feeling better fast – while eating delicious, satisfying plant-based foods (and absolutely no calorie counting).
Carefully developed by award-winning nutritionist and chef Christine Bailey, including nutritionally balanced, gluten-free and delicious recipes, this easy-to-follow, protein-rich vegan weight-loss programme will get the results you want and keep you healthy and energised.
Whether you are looking to lose a few pounds or seeking a new way of eating to boost energy, Go Lean Vegan will provide you with all the nutritional principles you need for a vibrant, healthy life.
Including nutritionally balanced recipes such as the Coconut Quinoa Bowl with Berries, Grab & Go Protein Raw Protein Bars, Courgette Carbonara and Orange Chocolate Pots, the Go Lean Vegan diet plan will get you in shape quickly, boost your vitality and overall wellbeing without cutting out the foods you love.
You’ll be astounded at how amazing you look and feel in just 30 days!
Chris Bailey poświęcił rok na poznanie zjawiska produktywności. Najpierw prześledził dostępne metody zwiększające produktywność i zapoznał się z wynikami setek badań, a potem sprawdził każdą technikę w praktyce. Jego zdaniem ludzie produktywni… pracują inteligentniej, a nie więcej i ciężej niż inni. Możesz to osiągnąć dzięki lepszemu wykorzystywaniu czasu, większej uważności i mądremu gospodarowaniu energią życiową. Projekt: produktywność pomoże ci rozwinąć te trzy istotne umiejętności, ponieważ na końcu każdego rozdziału Bailey proponuje praktyczne ćwiczenia. Ja już zaczęłam z nich korzystać, bo – jak twierdzi autor – „podstawą produktywności jest umiejętność dokonywania przeskoku między wiedzą a działaniem”. Polecam tę lekturę wszystkim, którzy nie tylko chcą być bardziej produktywni, ale pragną też rozwijać ogólną świadomość biznesową. Po co? Aby spokojnie żyć i pracować.
Lilianna Kupaj
bizneswoman, Ambasadorka Przedsiębiorczości Kobiet,
autorka, trener, coach
Są osoby, które poświęcają rok na podróż dookoła świata, napisanie książki czy założenie firmy. Natomiast Chris Bailey postanowił przez 12 miesięcy na własnej skórze przetestować, co sprzyja produktywności, a co jej szkodzi. Na pozór wydać się to może bez sensu – produktywność dla samej produktywności. Jednak gdy pozwolisz się porwać opowieści Chrisa i podejmiesz proponowane w niej wyzwania, zauważysz, że jego koncepcja produktywności (osiągać więcej, pracując mniej, ale mądrzej) to nader praktyczny i zupełnie nietrudny sposób na sensowne, spełnione życie.
dr Ewa Mukoid
coach i dyrektor Instytutu Komunikacji i Rozwoju Mukoid
Gdy żyjecie z nowotworem, bardzo ważne staje się dobre odżywianie. Badania naukowe dowodzą, że to, co jecie, może zarówno chronić przed nowotworem, jak i wywierać zdecydowany wpływ przed, w trakcie i po terapii. Często jednak możecie czuć się zbyt zmęczeni, chorzy lub zestresowani, by przygotować zrównoważone i pożywne posiłki, lub wręcz w ogóle zabraknie wam ochoty na jedzenie.
Nie martwcie się, pomoc jest w zasięgu ręki.
Zdrowe odżywianie w chorobie nowotworowej przygotowane dla was przez zespół Penny Brohn Cancer Care pokazuje, jak zrobić proste posiłki, przekąski i napoje bogate w substancje odżywcze, które wzmocnią wasz organizm. Jeśli zaś gotujecie dla ukochanej osoby, będziecie mogli spać spokojnie, pewni, że dostarczyliście jej najlepsze możliwe pożywienie, by czuła się jak najlepiej.
Dzięki ponad trzydziestoletniemu doświadczeniu organizacji we wspieraniu osób dotkniętych chorobą nowotworową wypracowano praktyczne i oparte na wiedzy podejście do ich potrzeb. Największy nacisk położono na te pokarmy, które mogą pomagać w łagodzeniu najczęstszych objawów, co zwykle stanowi ważną część każdej terapii przeciwrakowej. Przepisy opracowane przez Christine Bailey, szefa kuchni i specjalistkę żywienia, nie tylko są przyjazne, szybkie do przygotowania, obfitują w składniki odżywcze i są łatwostrawne, ale też dostarczają energii na cały dzień. I są pyszne.
100 pysznych dań, które twoje dziecko z pewnością pokocha!
Porady ekspertki żywieniowej, które pomogą zapewnić dziecku jak najlepszy start w życie.
Przepisy na szybkie i łatwe do zrobienia pokarmy - idealne dla zajętych rodziców.
Tabele pokarmów do wprowadzania na kolejnych etapach rozwoju dziecka oraz zestaw składników odżywczych.
Christine Bailey opracowała 100 wspaniałych i łatwych do zrobienia przepisów. Dodatkowo umieściła w książce tabele pokarmów do wprowadzania na kolejnych etapach rozwoju dziecka. Przy każdym przepisie znajdziesz zestaw składników odżywczych i symbole graficzne, a także rady dotyczące przygotowania i przechowywania pokarmów. Znajdziesz tu świetne przepisy na pyszne potrawy od prostego fenkułu z jabłkiem w pierwszym etapie, przez łatwego duszonego kurczaka, wieprzowinę smażoną z sezamem lub morelowe mascarpone dla dziecka 7-9-miesięcznego, po chowder z łososiem, risotto z cukinią, groszkiem i miętą lub krem waniliowy z truskawkami w 9-12 miesiącu życia. Twoje dziecko je pokocha, a i tobie będzie lecieć ślinka!
Christine Bailey jest specjalistką żywienia i konsultantem zdrowotnym, szefem kuchni i nauczycielką gotowania. Jest autorką The Top 100 Low-Salt Recipes i The Top 100 Recipes for Brainy Kids, doradza władzom lokalnym, szkołom oraz organizacjom opiekującym się dziećmi w zakresie ich żywienia. Uczestniczy również w pracach nad różnymi publikacjami i witrynami internetowymi w Wielkiej Brytanii, w tym Natural Health & Beauty, Natural Lifestyle oraz World Cancer Research Fund UK.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?