
Bruschetta i crostini. Grzanki po włosku RM
-
Autor: Pantaleoni Lucia
- ISBN: 978-83-7243-907-9
- EAN: 9788372439079
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: RM
- Format: 19.5x19.5cm
- Język: polski
- Seria: Z RÓŻNYCH STRON ŚWIATA
- Liczba stron: 72
- Rok wydania: 2011
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
18,13złCena detaliczna: 29,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,13 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Zjawili się niespodziewani goście, a w lodówce i spiżarce masz prawie pustki? Nie szkodzi! Wystarczy, że znajdziesz w nich parę podstawowych produktów, by z pomocą tej pięknie ilustrowanej książki na poczekaniu wyczarować pyszną bruschettę z czosnkiem i oliwą lub bruschettę z pomidorami, czosnkiem, oliwą i bazylią. Korzystając z przepisów autorki na włoskie grzanki, błyśniesz kunsztem kulinarnym, a przy tym nie musisz spędzać wielu godzin w kuchni, aby przygotować gościom smaczną kolację czy przekąskę, taką jak crostini z gruszkami, brie i orzechami laskowymi lub bruschettę z pikantnymi małżami.
Przepisy w ?Bruschetta i crostini. Grzanki po włosku? są tak różnorodne jak same Włochy, ciągnące się od Sycylii aż po Alpy. Od wegetariańskich, przez rybne po mięsne i od lekkich po bardziej sycące.
Masz ochotę coś przekąsić przed telewizorem, ale chcesz uniknąć niezdrowego i tuczącego jedzenia, takiego jak ciastka i chipsy? Z tym poradnikiem błyskawicznie zrobisz zdrową i smaczną bruschettę śródziemnomorską, crostini z twarożkiem i suszonymi morelami lub bruschettę z miecznikiem, pomarańczą i aromatycznymi ziołami. Znajdą się tu także przepisy dla amatorów bardziej treściwych grzanek, np. na crostini z wątróbką drobiową i bruschettę z kiełbasą, bobem i pecorino. Z kolei bruschetta ze słoniną z Colonnaty i czarnymi oliwkami albo z wędzonym boczkiem, pomidorami i rukolą nada się w sam raz na mroźne zimowe dni.