Kiedy w 1994 roku Ania i John Borrellowie otwierali swój renomowany dziś hotel nad Jeziorem Białym, gości nie było jeszcze zbyt wielu, dlatego nie zatrudniono na stałe szefa kuchni. Zamiast tego właściciele odkurzyli przywiezione z podróży książki kucharskie i nauczyli młode mieszkanki pobliskiej wsi, jak przygotowywać dania, które wówczas wydawały im się obce i dziwne. Tak powstała oryginalna, bogata, wciąż zmieniająca się karta dań. W kosmopolitycznej kuchni, otwartej i różnorodnej, wykorzystują oryginalne, inspirowane podróżami przepisy, lokalne produkty, także z własnego ogrodu, oraz sezonowe warzywa i owoce. Na liście win znajduje się obecnie ponad dwieście pozycji. Borrellowie zasadzili las, w którym wkrótce zaczęli zbierać grzyby dodawane do potraw, a niedługo potem również winnicę. Do rzemieślniczych wódek z ziemniaków produkowanych przez Kania Lodge dołączyły doskonałe trunki z winogron. Dzięki panelom słonecznym i inwestycjom w pompy geotermalne hotel stał się przyjazny dla środowiska w okresie, gdy Putin rozpoczął inwazję na Ukrainę. To zdecydowanie więcej niż tylko książka kucharska, a niezwykłe historie inspirowane jedzeniem i winem autor opowiada z prawdziwą pasją i swadą.
John Borrell rzucił pracę korespondenta zagranicznego Time'a, by założyć rodzinę (i przedsiębiorstwo) na brzegu krystalicznie czystego jeziora na Kaszubach. Budując dom i pensjonat w ubogim regonie potrzebującym inwestycji i miejsc pracy, musiał stawić czoła urzędnikom w czasie, gdy w kraju szerzyła się korupcja, a żeby uzyskać kolejne pozwolenia, trzeba było wręczyć łapówkę.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?