KATEGORIE [rozwiń]

Barbara Jakimowicz-Klein

Okładka książki Kuchnia kresowa. Potrawy tradycyjne

35,00 zł 25,72 zł


Kołduny, rosolnik, szpekuchy, bliny, miód żmudzki... Iluż z nas z serdeczną łezką w oku wspomina ich smak i cudowny aromat? Dla iluż z nas z kolei to w zasadzie nic nieznaczące słowa? I dla jednych, a tym bardziej i dla drugich Wydawnictwo ASTRUM przygotowało kolejną pozycję z cieszącej się dużą popularnością serii „Dietetyk Lech Tkaczyk poleca”. "Kuchnia kresowa" Barbary Jakimowicz-Klein to wspaniały przewodnik po kulinarnym świecie dawnych polskich Kresów. Dzięki zawartym w nim recepturom zarówno na wykwintne, jak i proste, na tanie i drogie, na jarskie i mięsne potrawy mieszkańców Wilna czy Lwowa można powrócić w kraj lat dziecinnych, można też odkryć nieznane dotąd przyjemności podniebienia. A wszystko to „pod czujnym okiem” (zaproponowanych na marginesach) zdrowotnych ziół przyprawowych Diety Funkcjonalnej Lecha Tkaczyka, dzięki którym każde danie nie tylko nabiera niesamowitego smaku i oryginalnego aromatu, ale także przyczynia się do utrzymania na długie lata zgrabnej sylwetki, dobrego humoru, sił witalnych, pięknych włosów itp. Czyż nie warto wybrać się w tę kulinarną podróż?
Okładka książki Dieta w osteoporozie w.2014

29,50 zł 21,68 zł


O miażdżycy mówi się, że jest postrachem XXI wieku. Nie jest ona jednak wynikiem choroby naczyń wieńcowych, jak zwykło się sądzić, a wszystkich tętnic w naszym organizmie. Do jej rozwoju przyczynia się palenie papierosów, brak lub niedostatek aktywności fizycznej, stres, nadwaga, a przede wszystkim to, co najbardziej oczywiste i najczęściej zaniedbywane – odpowiednie żywienie.   To zaskakujące, jak wiele jesteśmy w stanie osiągnąć i czemu możemy zapobiec, tylko i wyłącznie zmieniając nawyki żywieniowe. Udar mózgu, zawał serca czy silne bóle nóg to tylko nieliczne z problemów, których potrafimy uniknąć. Kluczową rolę w profilaktyce i leczeniu ma odpowiednia, niskotłuszczowa i niskocholesterolowa dieta. Jeśli nie wiesz, jaką dietę stosować w miażdżycy, czym powinieneś się odżywiać, a czego bezwzględnie wystrzegać, ten poradnik jest właśnie dla Ciebie!   Autorka przekonuje, że przygotowywanie odpowiednio zbilansowanych posiłków nie jest ani czasochłonne, ani skomplikowane, a wytrwałość, konsekwencja i przestrzeganie zaleceń dietetyków zaprocentują w przyszłości i zażegnają czyhające na nas niebezpieczeństwa.   Nasze zdrowie w naszych rękach! I nie jest tajemnicą, że lepiej zapobiegać niż leczyć.
Okładka książki Wina i nalewki lecznicze w.2014

27,00 zł 19,84 zł


Nasze spiżarnie, a może i nawet piwnice kryją wiele przepisów na wyśmienite nalewki i wina domowe. Z reguły są to przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie. Innym razem są to eksperymenty domowników. Hobby wytwarzania niepowtarzalnych win i nalewek. Wino z porzeczek,czereśni, wiśni, nalewka z orzechówka i wiele innych przysmaków. A może wino z pieprzu lub z korzeni czerwonej papryki na uporczywy kaszel, orzechówka na schorzenia przewodu pokarmowego, a nalewka z dziurawca na dobry humor? Czy to jest możliwe? Oczywiście! Winami i nalewkami, które swój niepowtarzalny smak i aromat zawdzięczają owocom, ziołom i korzennym przyprawom, można się nie tylko delektować, ale i łagodzić wiele dolegliwości. Przyprawy ziołowe są bowiem nieocenione we wspomaganiu leczenia różnych schorzeń oraz w ich profilaktyce. Są one skarbnicą mikroelementów, soli mineralnych i witamin, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Dlatego warto je wykorzystać, przyrządzając pokrzepiające, wzmacniające, uzdrawiające duszę i ciało wina, nalewki, a także oleje i octy. Barbara Jakimowicz-Klein podaje w swojej książce nie tylko receptury łatwych do wykonania domowym sposobem wyśmienitych trunków, ale i proste przepisy na ziołowe oleje i octy, podnoszące walory zdrowotne potraw, do których są dodawane. A zatem... Na zdrowie!
Okładka książki Domowe Wypieki

29,00 zł 21,31 zł


Masz ochotę na makowiec z bezą? Piernik litewski z bakaliami to ciasto Twojego dzieciństwa? Planujesz zadziwić narzeczoną babką rumowo-bakaliową? Zawsze chciałaś ugościć teściową tortem szwarcwaldzkim? Ta książka jest właśnie dla Ciebie! Znajdziesz w niej doskonałe receptury na rozmaite rodzaje ciast - świątecznych, egzotycznych, codziennych, wymagających wielkiego kunsztu kulinarnego i zupełnie prostych w przygotowaniu, drogich i tanich itd. Ich autorka dołożyła wszelkich starań, aby były przejrzyste i zwięźle napisane, korzystała przy tym z babcinych kajetów i własnych doświadczeń czy eksperymentów kuchennych. Twoim zadaniem zaś jest tylko poznać wspaniały smak tych smakołyków. A zatem większy czy mniejszy, starszy czy młodszy łasuchu - do dzieła! Wyłącznie z ""Domowymi wypiekami"" poznasz nie tylko rozkosze podniebienia, ale i satysfakcję ze sprawiania przyjemności najbliższym!
Okładka książki Kolacje smacznie i zdrowo

35,00 zł 25,72 zł


Zastanawiasz się, czy Twój wieczorny posiłek aby Ci nie szkodzi? Boisz się zbytnio przytyć, dlatego odmawiasz sobie kolacji? To stereotypy, spożywanie odpowiednio skomponowanego posiłku, z właściwą sobie oprawą, o odpowiedniej porze, nie tylko wzmacnia organizm, ale i przyczynia się do jego właściwej kondycji psychicznej. Czy jest coś bowiem piękniejszego niż kolacja przy świecach, z ukochaną osobą? Taka kolacja z pewnością jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Dlatego jeśli nie wiesz, co przygotować do jedzenia zestresowanemu mężowi czy chcesz za pomocą odpowiedniej diety pomóc swojej córce pozbyć się problemów z cerą, sięgnij koniecznie po "Kolacje smacznie i zdrowo"! Barbara Jakimowicz-Klein.
Okładka książki Opętanie i egzorcyzmy

19,50 zł 14,33 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Autorka tłumaczy, na czym polega opętanie, jakie są jego przyczyny, formy oraz kryteria rozpoznawania. Bez szukania zbędnej sensacji zaznajamia czytelnika z katolickimi rytuałami, mającymi na celu wypędzanie z ludzkiego ciała duchów nieczystych. Wyjaśnia, co to są egzorcyzmy oraz przedstawia poszczególne etapy uwalniania człowieka spod władzy szatana.
Okładka książki Sałatki dla dbających o zdrowie

25,00 zł 18,37 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Kapusta pekińska z marchewką czy sałata selerowa z fetą? Tuńczyk po sycylijsku czy sałatka makaronowa z bazylią? a może sałatka z cukinii i szynki? W zależności od składników takie sałatki mogą być dodatkiem do dań głównych albo samodzielnym posiłkiem, na przykład na kolację. Warto je przygotować, kiedy zapraszamy gości i zależy nam, by docenili nie tylko smak serwowanych potraw, ale także ich wygląd. Kolorowe i oryginalnie podane surówki i sałatki mogą wprawić w zachwyt nawet wybrednych smakoszy. Sporządzane z dodatkiem przypraw ziołowych są nie tylko smaczniejsze, bardziej aromatyczne, ale przede wszystkim zdrowsze. Zioła są bowiem skarbnicą mikroelementów, soli mineralnych i witamin niezbędnych do zachowania dobrego samopoczucia każdego z nas. Dzięki swym właściwościom nadają potrawom zupełnie nową wartość.
Okładka książki Dla twoich zdrowych oczu

25,00 zł 18,37 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Dzięki oczom odbieramy blisko 80 procent wszystkich bodźców z otoczenia. Można zatem powiedzieć, że wzrok jest najważniejszym z naszych zmysłów. Ale czy wiemy o nich wystarczająco dużo i czy dbamy o nasze oczy tak, jak na to zasługują? Niestety, najczęściej nie! Warto więc to zmienić! przekonuje o tym Barbara Jakimowicz-Klein, stawiając w swojej książce proste pytania i udzielając na nie wyczerpujących, przejrzystych i bardzo przystępnych odpowiedzi. Dowiedzieć się można, jak zbudowane jest oko, po co nam dwoje oczu, na czym polega badanie dna oka, jakie są rodzaje szkieł korekcyjnych, kto nie powinien nosić soczewek kontaktowych, dlaczego jaskra jest tak niebezpieczna, w jaki sposób walczyć z zespołem suchego oka itd. Nie da się ukryć, że ta książka to istna kopalnia ważnych informacji na temat oczu, zasad ich pielęgnacji, chorób, sposobów ograniczania rozmaitych dolegliwości. Dlatego właśnie każdy powinien ją mieć na półce!
Okładka książki Egzorcyzmy - Audiobook
audiobook

19,50 zł 14,71 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Zastanawiałeś się kiedyś nad tym, co to jest opętanie i w jakim celu stosuje się egzorcyzmy? Interesuje Cię pogląd Kościoła katolickiego na powyższe kwestie? A może chciałbyś się dowiedzieć, jak rzeczywiście wygląda obrzęd wypędzania z ludzkiego ciała demonów i czym różni się od mrożących krew w żyłach wizji, do których przywykłeś, oglądając filmy grozy i czytając horrory? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziesz w książce Barbary Jakimowicz-Klein. Autorka "Egzorcyzmów" niezwykle rzetelnie i klarownie tłumaczy, na czym polega opętanie, jakie są jego przyczyny, formy oraz kryteria rozpoznawania. W sposób bardzo interesujący i bez szukania zbędnej sensacji zaznajamia czytelnika z katolickimi rytuałami, mającymi na celu wypędzanie z ludzkiego ciała duchów nieczystych. Ponadto wyjaśnia, co to są egzorcyzmy oraz przedstawia poszczególne etapy uwalniania człowieka spod władzy szatana. Dzięki niniejszej pozycji dowiesz się, dlaczego z roku na rok wzrasta liczba egzorcystów oraz jakie zagrożenia niesie z sobą okultyzm, spirytyzm, New Age czy satanizm. Odkryjesz sferę zjawisk paranormalnych. Zgłębisz arkana podświadomości oraz poznasz metody radzenia sobie z własnymi lękami, złością i stresem. Opętanie to nie mit!
Okładka książki Upiecz swój chleb

36,90 zł 27,12 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Książka kulinarna popularnej autorki. Mnóstwo przepisów na najróżniejsze rodzaje chleba: przyprawiony na słodko, słono, z ziołami, na drożdżach, zakwasie, proszku do pieczenia, z różnych gatunków mąki... Pieczywo, sporządzone w domu, zawsze jest zdrowe, bo nie zawiera ulepszaczy ani konserwantów. Jak upiec je w sposób tradycyjny? W jaki sposób korzystać z automatu? Wiele praktycznych rad i świetnych wskazówek.
Okładka książki Kuchnia diabetyków wydanie V

29,00 zł 21,31 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Cukrzyca - choroba cywilizacyjna - dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy żywieniowe, siedzący tryb życia, nerwowość. Co powinniśmy wiedzieć na temat tego schorzenia, czy i w jaki sposób można zapobiegać cukrzycy oraz jaką rolę w tej chorobie odgrywa dieta? Tym zagadnieniom poświęcona jest niniejsza książka. Jej autorka - Barbara Jakimowicz-Klein - chce pomóc osobom chorym zrozumieć istotę cukrzycy i przeciwdziałać jej skutkom. Przede wszystkim jednak skupia się na diecie jako ważnym składniku terapii. Żywienie człowieka chorego musi bowiem zapewnić mu nieskrępowany rozwój organizmu, możność wykonywania pracy, a także dobre samopoczucie. W Kuchni diabetyków znajdą zatem Państwo najnowsze zalecenia dotyczące właściwego odżywiania się w cukrzycy oraz przepisy na potrawy dozwolone w diecie cukrzycowej, zarówno receptury na dania proste, jak i na bardziej wykwintne - wszystkie i smaczne, i zdrowe. Z pewnością warto zajrzeć do tego poradnika!
Okładka książki Kuchnia myśliwska

34,90 zł 26,33 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Dania z dziczyzny są w naszej kuchni rarytasem! Książka adresowana jest do wszystkich smakoszy doceniających specjały kuchni myśliwskiej. Także osoby, które ich nie znają, odnajdą w dziczyźnie interesujący smak. Prezentujemy przepisy na dania z dzika, jelenia, sarny, daniela, zająca, dzikiego królika oraz dzikiego ptactwa. W książce znalazły się też receptury na potrawy z dziczyzny serwowane w restauracjach pałacowych i zamkowych, które pielęgnują tradycje kuchni dworskiej, nowoczesne dania z dziczyzny oferowane w prestiżowych restauracjach hotelowych oraz specjały serwowane w karczmach kultywujących najlepsze tradycje kuchni staropolskiej. Zachęcamy do skorzystania z receptur prawdziwych mistrzów kuchni.
Okładka książki Dieta na pamięć i koncentrację

29,00 zł 21,88 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Z pewnością znasz wierszyk o panu Hilarym, który zgubił swoje okulary, ale czy pamiętasz, kto był jego autorem? No właśnie! Ludzki umysł bywa niedoskonały, często zawodzi. Warto więc czasem popracować nad jego kondycją. Sposobów na poprawienie koncentracji i usprawnienie procesów myślowych są tysiące. Wiele z nich omówiła Barbara Jakimowicz-Klein w prezentowanej właśnie Państwu Diecie na pamięć i koncentrację. W swojej książce autorka ta w formie pytań i odpowiedzi przystępnie opisała funkcjonowanie układu nerwowego i mózgu, przybliżyła pojęcia, takie jak pamięć, inteligencja, a także - co najważniejsze – przedstawiła wpływ diety na sprawność umysłu. Tak, tak! Problemy z koncentracją, nieumiejętność skupienia się, kłopoty ze snem, przygnębienie, a nawet stany depresyjne mogą być skutkami złego odżywiania się. Co więc zrobić, żeby poprawić kondycję własnego umysłu? Co jeść, aby usprawnić procesy myślowe i uniknąć apatii, zmęczenia oraz zaburzeń w funkcjonowaniu układu nerwowego? Czym przyprawiać dania, żeby polepszyć własne samopoczucie i ustrzec się „zapominalstwa”? Odpowiedzi na powyższe pytania znajdują się na kartach tej książki. Koniecznie do niej sięgnij!
Okładka książki Dieta dla mózgu

29,00 zł 21,31 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Barbara Jakomowicz Klein w książce DIETA DLA MÓZGU stara się odpowiedzieć na pytania: czy istnieje ścisły związek między tym co jemy, a wydolnością i możliwością zahamowania procesów starzenia się naszego mózgu? Czy można pomóc w utrzymaniu zdolności umysłowych poprzez dostarczanie organizmowi właściwych witamin i składników mineralnych? Czy stosowanie odpowiedniej diety wpływa na sprawność naszego umysłu? Ludzki umysł bywa niedoskonały, często zawodzi. Warto więc czasem popracować nad jego kondycją. Sposobów na poprawienie koncentracji i usprawnienie procesów myślowych są tysiące. W swojej książce autorka w formie pytań i odpowiedzi przystępnie opisała funkcjonowanie układu nerwowego i mózgu, przybliżyła pojęcia, takie jak pamięć, inteligencja, a także - co najważniejsze – przedstawiła wpływ diety na sprawność umysłu. Tak, tak! Problemy z koncentracją, nieumiejętność skupienia się, kłopoty ze snem, przygnębienie, a nawet stany depresyjne mogą być skutkami złego odżywiania się. Co więc zrobić, żeby poprawić kondycję własnego umysłu? Co jeść, aby usprawnić procesy myślowe i uniknąć apatii, zmęczenia oraz zaburzeń w funkcjonowaniu układu nerwowego? Czym przyprawiać dania, żeby polepszyć własne samopoczucie i ustrzec się „zapominalstwa”? Odpowiedzi na powyższe pytania znajdują się na kartach tej książki. Koniecznie do niej sięgnij!
Okładka książki Dieta Antyreumatyczna w.2014

29,00 zł 21,31 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Jak się pozbyć uciążliwych bólów stawów, mięśni i kręgosłupa? Co robić, by sprawnie się poruszać do późnej starości? Reumatyzm, bo o nim mowa, to bardzo ogólne, potoczne pojęcie, które dotyczy wielu zmian i przewlekłych chorób układu ruchu. Schorzenia reumatyczne są najczęstszą przyczyną ciągłego, ostrego bólu i niepełnosprawności. Nieleczone powodują bardzo niebezpieczne powikłania, a także mogą doprowadzić do chorób serca i nerek. Dotykają zarówno dzieci, jak i dorosłych. Jak zapobiegać dolegliwościom reumatycznym i łagodzić ich objawy? Oprócz leczenia farmakologicznego i rehabilitacji ważne miejsce zajmuje odpowiednio skomponowana dieta – podpowiada Barbara Jakimowicz-Klein. W swoim poradniku przedstawia podstawową wiedzę na temat schorzeń wchodzących w zakres chorób reumatycznych i sposobów ich leczenia, a przede wszystkim skupia się na zaleceniach dietetycznych w wypadku ich wystąpienia. Wskazuje na produkty żywnościowe, które powinny być eliminowane z jadłospisu oraz te będące nieodłącznym elementem diety przeciwreumatycznej – wszystko to w przepisach nie tylko na smaczne, ale i zdrowe potrawy! Z pewnością warto zajrzeć do tej książki!
Okładka książki Kuchnia śląska w.2014

32,50 zł 23,88 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Karbinadle, krupniok, becok na sypko czy kluski śląskie... Któż z nas nie zasiadłby chętnie do tak zastawionego stołu. Niestety, coraz rzadziej śląskie dania pojawiają się w naszych domach. Najwyższy czas to zmienić. Z Kuchnią śląską Barbary Jakimowicz-Klein nie będzie to trudne. W swojej książce daje ona reprezentatywny przegląd potraw charakterystycznych dla regionu Śląska, opisuje zwyczaje i praktyki kulinarne oraz – co wyjątkowe i chyba najważniejsze – dokładnie i z dużą znajomością przedmiotu przedstawia zioła przyprawowe stosowane w kuchni śląskiej. To niewątpliwy atut tej publikacji. Barbara Jakimowicz-Klein podpowiada, że zaliczana do ciężkostrawnych tradycyjna kuchnia śląska niekoniecznie musi być szkodliwa. I że umiejętne dodawanie ziół i przypraw do potraw może podnieść ich zdrowotność (poprawiają przemianę materii, regulują procesy trawienia, leczą wiele schorzeń w obrębie układu pokarmowego) nie ujmując niczego ze smaku i urody przysmaków śląskich. Wszak „zioła w kuchni, to zdrowie w sercu”. Przyprawy można stosować dowolnie, w zależności od własnych preferencji smakowych i stanu zdrowia. Bez względu jednak na to, jak je wykorzystamy, z pewnością pozytywnie wpłynie to na nasze zdrowie i samopoczucie. Słowem, będzie i smacznie, i zdrowo! I o to w smakach kuchni śląskiej chodzi. Smacznego!
Okładka książki Dieta Antymiażdżycowa w.2014

29,00 zł 21,31 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Opis: Miażdżyca, postrach XXI wieku, to nie tylko, jak się powszechnie sądzi, choroba naczyń wieńcowych otaczających serce, ale dosłownie wszystkich tętnic w naszym organizmie! Najczęściej i najszybciej atakuje naczynia mózgu, serca, nerek, kończyn dolnych. Na jej rozwój największy wpływ wywiera palenie papierosów, mała aktywność fizyczna, stres, nadwaga, a przede wszystkim niezdrowe odżywianie. Zmieniając złe nawyki żywieniowe, dość łatwo możemy zapobiec miażdżycy i związanym z nią chorobom, takim jak: zawał serca, udar mózgu czy silne bóle nóg. Bardzo duże znaczenie, zarówno profilaktyczne, jak i lecznicze, ma właściwa, niskotłuszczowa i niskocholesterolowa, dieta. Dlaczego i jaką dietę stosować w miażdżycy, co można jeść, a jakich produktów należy unikać? Odpowiedzi na te i inne pytania znajdą Państwo w doskonałym poradniku Barbary Jakimowicz-Klein. Autorka książki zapewnia, że przygotowanie odpowiednio skomponowanych posiłków nie jest zadaniem ponad siły. Konsekwencja i wypełnianie zaleceń dietetyków gwarantują poprawę i zażegnanie niebezpieczeństwa. Pamiętajmy, że nasze zdrowie zależy od nas samych! A profilaktyka jest zawsze tańsza i przyjemniejsza niż leczenie.
Okładka książki Alergia. Skuteczne metody leczenia

24,50 zł 18,01 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Zdrowie. Choroby, zapobieganie, leczenie Męczą Cię napady kaszlu? Cierpisz na chroniczny nieżyt nosa? Miewasz duszności, wysypki lub łzawienia? Zastanawiasz się, jaka jest przyczyna Twoich dolegliwości? Alergia! – oto odpowiedź. Choroba ta jest jedną z najczęściej występujących w XXI wieku. Jeszcze w ubiegłym stuleciu cierpiał na nią zaledwie 1% społeczeństwa, dzisiaj – przeszło 1/5 całej populacji. Statystyki są alarmujące: co 20 osoba nie może się pozbyć uciążliwej wysypki, a co 5 – kataru siennego. Na ataki astmy narażone jest co 14 dziecko, przy czym liczba ta nieustannie wzrasta, szczególnie w krajach rozwiniętych gospodarczo. Jak twierdzą fachowcy, to właśnie postęp cywilizacyjny, a także nieodpowiednia dieta, towarzyszący nam stres oraz zmienność klimatu sprzyjają powstawaniu alergii. Schorzenie to jest bowiem ściśle związane z zaburzeniem adaptacji układu immunologicznego człowieka do nowych warunków środowiskowych. Jeśli więc męczą Cię napady kaszlu, cierpisz na chroniczny nieżyt nosa, astmę oskrzelową bądź uczulenie i nie wiesz, jak pozbyć się uporczywych dolegliwości – koniecznie przeczytaj niniejszą książkę. Alergia. Skuteczne metody leczenia to doskonałe vademecum, z którego dowiesz się, czym jest alergia, jak można ją leczyć, jak złagodzić jej objawy i co robić, żeby się przed nią ustrzec. Jesteśmy przekonani, że Barbara Jakimowicz-Klein – autorka tekstu i znawczyni tematu – w swoim małym, ale wyczerpującym poradniku odpowiedziała na wszystkie ważne pytania! Zajrzyj do tej książki koniecznie!
Okładka książki Dieta witalna

19,90 zł 14,82 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Witalność, aktywność, werwa, duży zasób sił biologicznych, sprawność seksualna - to słowa towarzyszące nam przez całe życie. Wszyscy pragniemy być zdrowi i pełni życiowej energii. Chcemy wierzyć, że jest ona nam przekazywana w genach. Jednak uczeniu wskazują, że oprócz genów znaczący wpływ na siłę naszego organizmu ma także styl życia i to, w jaki sposób się odżywiamy. Barbara Jakimowicz-Klein w książce Dieta witalna prezentuje czytelnikowi bogatą wiedzę na temat właściwych posiłków, potraw, ziół i związków mineralnych podnoszących sprawność fizyczną, intelektualną, seksualną oraz odporność na stres. Zastosowanie tej wiedzy w praktyce ułatwi życie zarówno ludziom młodym jak i osobom dojrzałym, które okres osłabienia witalności chciałyby przetrwać w sposób jak najbardziej łagodny. A prezentowane przez autorkę receptury na dania i napoje miłosne mogą być źródłem nie tylko sukcesów kulinarnych i rozkoszy podniebienia. Warto sprawdzić!
Okładka książki Gotowanie na parze

29,90 zł 26,15 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Gotowanie na parze nie jest zbyt skomplikowane, a pozwoli odkryć nowe smaki potraw i aromaty. Wśród wielu przepisów znajdziesz receptury na dania gotowane na parze zaproponowane przez znanych mistrzów kuchni.

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj