Kuchnia alergików
-
Autor: Barbara Jakimowicz-Klein
- ISBN: 978-83-7277-356-2
- EAN: 9788372773562
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Astrum
- Format: 14.5x20.5cm
- Język: polski
- Seria: PORADNIKI
- Liczba stron: 176
- Rok wydania: 2011
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
16,43złCena detaliczna: 29,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,43 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Po zjedzeniu kanapki z pomidorem na Twojej skórze pojawiła się swędząca wysypka? Cierpisz na zgagę i niestrawność po spożyciu jakiejkolwiek potrawy z ryby? Zastanawiasz się, dlaczego ciągle masz zatkany nos i łzawiące oczy? A Twoje dziecko ma mocno zaczerwienione policzki?
To mogą być objawy alergii ? jednej z najczęściej występujących chorób w XXI wieku! Alergia pokarmowa, czyli niewłaściwa reakcja układu immunologicznego na pewne składniki pożywienia, dotyka zarówno dzieci, jak i dorosłych. Jak sobie radzić z tą przykrą dolegliwością? Przede wszystkim unikać uczulającego pokarmu. Właściwa dieta jest bowiem podstawowym czynnikiem terapeutycznym ? podpowiada Barbara Jakimowicz-Klein. W swojej książce wymienia najczęstsze alergeny pokarmowe, omawia objawy i typy alergii pokarmowych, a także proponuje specjalne diety dla niemowląt, dzieci oraz dorosłych uczulonych m.in. na białka zbóż (dieta bezglutenowa), białka mleka krowiego i białko jajka kurzego.
Mamy nadzieję, że Kuchnia alergików ułatwi Państwu przygotowywanie smacznych i przede wszystkim zdrowych dań.