Dżemy czy korniszony ze sklepu nie dorównują smakiem tym przygotowywanym przez nasze babcie. Proponujemy naszym Czytelnikom poradnik zawierający prawie 100 przepisów na pikle, sałatki, marynaty, dżemy, konfitury, marmolady, powidła, kompoty i soki, a także półprodukty do innych potraw. Dodatkowo w poradniku można znaleźć: podstawowe informacje o niezbędnym sprzęcie do przygotowywania przetworów, zasady i rodzaje pasteryzacji, zalecenia dotyczące przechowywania przetworów, kalendarz sporządzania przetworów z różnych owoców i warzyw.
Atlas prezentuje 67 gatunków ziół i roślin leczniczych, z których większość możemy sami zbierać w lasach i na łąkach albo uprawiać w przydomowych ogródkach lub na balkonach. Zapraszamy do poznania roślin, które od wieków pomagają zwalczać różne dolegliwości oraz pobudzają kubki smakowe.Nasz atlas to:wygodny, kieszonkowy format,ilustracje prezentowanych roślin z zaznaczeniem najważniejszych cech ich wyglądu,informacje dotyczące zbierania ziół ze wskazaniem, które części pozyskiwać oraz w jaki sposób je przygotowywać i przechowywać, żeby nie straciły swoich właściwości,ostrzeżenia przed trującymi właściwościami niektórych gatunków,ciekawostki o prezentowanych roślinach, związanych z nimi wierzeniach oraz dawnych sposobach ich wykorzystania,mapy zasięgu występowania gatunków w Polsce,około 400 fotografii ukazujących rośliny w ich naturalnym środowisku lub w uprawach oraz przygotowanych z nich preparatów leczniczych, jak napary, ekstrakty, maści i inne.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?