153 przetwory i dania mięsne siostry Anastazji
-
Autor: Anastazja Pustelnik
- ISBN: 9788375055658
- EAN: 9788375055658
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: WAM
- Format: 15.0x21.0cm
- Język: polski
- Liczba stron: 224
- Rok wydania: 2010
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Średnia ocena: 3,33 (3)
-
20,42złCena detaliczna: 34,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,42 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Domowe przetwory wracają do łask. Pozwalają zachować aromaty i smaki lata, wzbogacają codzienne menu i stają się wizytówką niejednej kuchni.
Autorka kulinarnych bestsellerów w swym najnowszym poradniku podpowiada jak sporządzić znakomite dżemy, konfitury, sałatki i inne smakołyki z owoców i warzyw. Bez konserwantów, smacznie, zdrowo i kolorowo. W książce znajdują się ponadto przepisy na wykwintne potrawy mięsne i rybne
153 przetwory i dania mięsne Siostry Anastazji
153 przetwory i dania mięsne Siostry Anastazji
Spis treści
- Przedmowa
- Siostra Anastazja radzi:
- PRZETWORY
- PRZETWORY OWOCOWE
- Soki
- Agrest w syropie
- Dżem agrestowy
- Aronia z jabłkiem i gruszką
- Konfitury z aronii
- Sok z aronii
- Dżem z dyni
- Dynia marynowana
- Dynia w syropie
- Dżem brzoskwiniowy
- Konfitury z brzoskwini
- Dżem malinowy
- Maliny w soku własnym
- Gruszki marynowane
- Gruszki w zalewie łagodnej
- Konfitura z wiśni
- Wiśnie w syropie
- Konfitura z różv
- Płatki róży ucierane
- jabłka na szarlotkę
- Jabłka papierówki
- Jabłka tarte
- Szara reneta
- Dżem jabłkowo-malinowy
- Dżem śliwkowo-migdałowy
- Dżem śliwkowo-orzechowy
- Śliwki z orzechami
- Śliwki konserwowe
- Powidła śliwkowe
- Dżem truskawkowo-malinowy
- Truskawki w syropie
- Dżem z czarnej porzeczki
- Dżem z czerwonej porzeczki
- Pigwa w syropie
- Konfitury z brusznicy
- Konfitury z derenia
- Konfitury z żurawiny
- Dżem wieloowocowy
- Konfitury z jeżyn
- PRZETWORY WARZYWNE
- Szczaw
- Botwinka
- Buraczki czerwone marynowane
- Buraczki czerwone z chrzanem
- Buraczki czerwone z cukinią
- Buraczki czerwone z czosnkiem
- Cebulka marynowana z marchewką
- Czosnek marynowany
- Szpinak z czosnkiem
- Fasolka szparagowa
- Groszek z marchewką
- Groszek zielony
- Kalafior marynowany
- Kapusta kiszona solo
- Kapusta kiszona z marchewką
- Sałatka z białej kapusty i zielonych pomidorów
- Sałatka z białej kapusty
- Sałatka z kapustą
- Sałatka z cukinii kolorowa
- Sałatka z cukinii z marchewką
- Sałatka z cukinii i zielonych pomidorów
- Sałatka z cukinii z papryką
- Sałatka z cukinii
- Koreczki ogórkowe z kolendra
- Koreczki ogórkowe z nacią selera
- Mizeria ogórkowa
- Ogórki kiszone
- Ogórki konserwowe łagodne
- Ogórki konserwowe ostre
- Ogórki konserwowe z curry
- Sałatka z ogórków
- Przecier ogórkowy
- Pikle z ogórków
- Sałatka z patisonami
- Patisony marynowane
- Papryka marynowana
- Papryka w keczupie
- Pasta paprykowa
- Papryka w sosie
- Sałatka paprykowa z pieczarkami
- Sałatka paprykowa
- Sałatka paprykowa z pomidorami
- Pomidory marynowane
- Pomidory w przecierze
- Przecier pomidorowy
- Sałatka pomidorowa
- Sos pomidorowo-jarzynowy
- Sos pomidorowy
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka warzywna
- Jarzynka sałatkowa
- Leczo
- Korniszony ze śliwek węgierek
- PRZETWORY Z GRZYBÓW
- Podgrzybki marynowane z marchewką
- Borowiki marynowane
- Grzyby solone
- Kurki w marynacie
- Maślaki marynowane
- Opieńki marynowane
- Opieńki z cebulą
- Pieczarki konserwowe
- DANIA
- POTRAWY Z DROBIU
- Indyk w cebuli
- Potrawka z indyka
- Rolada z indyka z morelami i śliwkami
- Rolada z indyka z serem feta i suszonymi pomidorami
- Roladki z indyka z serem pleśniowym
- Filet z indyka z szynką
- Kaczka nadziewana wątróbką
- Filet z kurczaka z kapustą
- Filet z kurczaka faszerowany kurkami
- Kotleciki z kurczaka mielonego
- Kurczak nadziewany cytryną
- Kurczak w krakersach
- Kurczak z kokosem
- Kurczak z orzeszkami
- Kurczakowa fantazja
- Kurczakowe kule nadziewane serem i boczkiem
- Rolada drobiowa
- Roladki drobiowe z brokułami
- Udka pieczone
- POTRAWY Z MIĘSA
- Bitki wołowe panierowane
- Bitki wolowe
- Golonka gotowane
- Karczek pieczony w całości
- Karczek w sosie sojowym
- Karczek z ananasem
- Królik duszony z warzywami
- Królik pieczony
- Królik w potrawce
- Królik w śmietanie
- Paluszki mięsne w sosie warzywnym
- Pasztet z grzybami
- Pasztet ze śliwkami
- Pieczeń wieprzowa z marchewką
- Pulpety zapiekane w sosie koperkowym
- Rolada z boczku nadziewana kurczakiem
- Rolada z karczku faszerowana kapustą
- Rolada z karczku faszerowana szpinakiem
- Rolada z karczku i mięsa drobiowego
- Rolady z płatów wołowych
- Sakiewki schabowe
- Schab faszerowany w galarecie
- Serduszka w sosie koperkowym
- Wieprzowina z serem
- POTRAWY Z RYB
- Łosoś zapiekany w żółtym serze
- Karp w galarecie
- Szczupak w galarecie
- Szczupak gotowany
- Szczupak smażony
- Śledzie z cebulką
- Śledzie w sosie mlecznym
- Ryba po królewsku
- Alfabetyczny spis przetworów i dań