KATEGORIE

Kategorie

Okładka książki Żywienie w sporcie

Żywienie w sporcie

  • ISBN: 9788320036916
  • EAN: 9788320036916
  • Oprawa: Miękka
  • Wydawca: PZWL
  • Format: 17.0x24.0cm
  • Język: polski
  • Liczba stron: 294
  • Rok wydania: 2008
  • Wysyłamy w ciągu: niedostępny
  • Brak ocen
  • 74,72
     zł
    Cena detaliczna:  89,00 zł
    Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 70,27
Artykuł chwilowo niedostępny
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
x
Wysiłek sportowy pociąga za sobą wielkie wydatki energetyczne. Przy wyrównanym poziomie wyszkolenia zawodników w sporcie wysoko kwalifikowanym żywienie często staje się czynnikiem decydującym o zwycięstwie w rywalizacji sportowej. Dlatego tak ważne staje się odpowiednie komponowanie jadłospisów dla osób uprawiających poszczególne dyscypliny sportowe, trenujących, przygotowujących się do zawodów i biorących w nich udział, a także podróżujących po całym świecie zgodnie z terminarzem imprez sportowych. Spis treści Wstęp I. CZĘŚĆ OGÓLNA Potrzeby energetyczne sportowców Składniki pokarmowe Stres oksydacyjny w sporcie. Pożywienie jako źródło antyoksydantów Normy żywienia i wyżywienia dla wybranych dyscyplin sportu II. CZĘŚĆ SZCZEGÓŁOWA Specyfika żywienia sportowców w okresie treningów, zawodów i odnowy Pora, częstotliwość i rodzaj posiłków podczas treningów i zawodów Regulowanie masy ciała w sporcie Odźywki w sporcie Zatrucia pokarmowe Produkty spożywcze Układanie jadłospisów Przykładowe jadłospisy dla siedmiu grup dyscyplin sportowych Przepisy na potrawy podane w jadłospisach Zakończenie Piśmiennictwo
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj