Żywienie w chorobie nowotworowej
-
Autor: Koper Krzysztof Jan
- ISBN: 978-83-200-6327-1
- EAN: 9788320063271
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: PZWL
- Format: 16.5x23.5cm
- Język: polski
- Liczba stron: 160
- Rok wydania: 2021
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
70,27złCena detaliczna: 89,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 74,72 zł
x
W publikacji zaprezentowano zagadnienia dotyczące postępowania dietetycznego u pacjentów poddawanych terapiom onkologicznym. Autorami są praktycy, którzy na co dzień zajmują się opieką nad chorymi leczonymi onkologicznie.
W tym kompleksowym, specjalistycznym opracowaniu przedstawiono najważniejsze zagadnienia dotyczące żywienia w chorobie nowotworowej, m.in. rolę dietetyka, zasady racjonalnego odżywiania w chorobie nowotworowej, wpływ leczenia chirurgicznego i radioterapii na żywienie pacjentów, znaczenie diet w trakcie leczenia onkologicznego oraz wzbogacenie ich doustnymi suplementami pokarmowymi, mity i stereotypy żywieniowe.
Publikacja będzie przydatna dla pielęgniarek, dietetyków i innych członków zespołu terapeutycznego.