Żywienie człowieka T1 podstawy nauki o żywieniu
-
Autor: Jan Gawęcki
- ISBN: 978-83-01-16320-4
- EAN: 9788301163204
- Oprawa: miękka
- Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
- Format: 238x168mm
- Język: polski
- Liczba stron: 560
- Rok wydania: 2012
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
54,14złCena detaliczna: 69,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,14 zł
W obecnym trzecim już wydaniu uwzględniono wyniki badań naukowych, które przyczyniły się do istotnego wzrostu wiedzy z zakresu nauk przyrodniczych w ostatnich kilkunastu latach, weryfikując i zmieniając poglądy na niektóre ważne problemy żywieniowe. Zagadnienia wykraczające poza podstawy nauki o żywieniu przeniesiono i omówiono bardziej szczegółowo w książce Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. T. 3 (WN PWN, 2009); dokonano także drobnych zmian w strukturze poszczególnych części podręcznika, poprzedzając je krótkimi wprowadzeniami.
Kontynuację publikacji stanowi tom II poświęcony żywieniu człowieka zdrowego i chorego oraz tom trzeci traktujący o związkach żywienia ze zdrowiem rozpatrywanych na poziomie populacji, a uzupełnia je Słownik terminologiczny.