Zdrowe przetwory
90 przepisów. Kiszonki, konfitury, pesto i wiele innych
-
Autor: Jolanta Naklicka-Kleser
- ISBN: 978-83-8132-250-8
- EAN: 9788381322508
- Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
- Wydawca: Zwierciadło
- Format: 16.5x22.0cm
- Język: polski
- Liczba stron: 264
- Rok wydania: 2021
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
24,69złCena detaliczna: 44,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,69 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Ciesz się pysznymi smakami przez cały rok!
Zdrowe przetwory to ponad 90 przepisów na wyjątkowe przetwory nie tylko pyszne, ale i zdrowe. W książce znajdziesz przepisy na przetwory tradycyjne zarówno słodkie, jak i wytrawne, a także autorskie receptury na wyjątkowe przysmaki, które wzbogacą Twoją spiżarnię i stół, m.in. ekspresowy dżem truskawkowy z chia, pesto z czosnku niedźwiedziego lub chutney z jabłek z czerwonym pieprzem i rozmarynem. Oprócz tego garść pomysłów na oliwy smakowe, octy owocowe oraz naturalne ekstrakty.
Pasteryzacja, kiszenie, marynowanie oto techniki umożliwiające zamknięcie w słoikach i butelkach smaków, którymi zachwycisz swoich bliskich.
Ta książka to jak powrót w rodzinne strony, które kojarzą nam się z ukochanymi ludźmi i ulubionymi smakami. Babcia wyciąga dla nas ze spiżarni najlepsze na świecie ogórki kiszone, mama w środku zimy gotuje najpyszniejszą zupę pomidorową z własnego przecieru, stół mieni się od kolorowych warzyw i owoców jest smacznie i zdrowo. Jola Kleser swoimi przetworami przypomina nam, że można w prosty sposób przygotować się do zimy, a przy tym pielęgnować tradycje rodzinne i dawać poczucie bezpieczeństwa. Oczywiście Jola nie byłaby sobą, gdyby do tych przepisów nie dodała szczypty swojej osobowości, co dodaje im oryginalnej nuty w smaku.
Marzena Rogalska
Jolanta Naklicka-Kleser
Matka trójki dzieci, żona i spełniona kobieta, która kilka lat temu postawiła wszystko na jedną kartę: z dnia na dzień zrezygnowała z pracy, aby sprawdzić się wśród najlepszych kucharzy w II edycji programu Masterchef. Dzięki temu rozpoczęła nowe życie, w którym może robić to, co kocha najbardziej. Bogactwo smaków i zdrowa kuchnia tym chce dzielić się z innymi. Autorka książek, m.in. Lodovo oraz Zdrowe łakocie (Wydawnictwo Zwierciadło).
Zdrowe przetwory to ponad 90 przepisów na wyjątkowe przetwory nie tylko pyszne, ale i zdrowe. W książce znajdziesz przepisy na przetwory tradycyjne zarówno słodkie, jak i wytrawne, a także autorskie receptury na wyjątkowe przysmaki, które wzbogacą Twoją spiżarnię i stół, m.in. ekspresowy dżem truskawkowy z chia, pesto z czosnku niedźwiedziego lub chutney z jabłek z czerwonym pieprzem i rozmarynem. Oprócz tego garść pomysłów na oliwy smakowe, octy owocowe oraz naturalne ekstrakty.
Pasteryzacja, kiszenie, marynowanie oto techniki umożliwiające zamknięcie w słoikach i butelkach smaków, którymi zachwycisz swoich bliskich.
Ta książka to jak powrót w rodzinne strony, które kojarzą nam się z ukochanymi ludźmi i ulubionymi smakami. Babcia wyciąga dla nas ze spiżarni najlepsze na świecie ogórki kiszone, mama w środku zimy gotuje najpyszniejszą zupę pomidorową z własnego przecieru, stół mieni się od kolorowych warzyw i owoców jest smacznie i zdrowo. Jola Kleser swoimi przetworami przypomina nam, że można w prosty sposób przygotować się do zimy, a przy tym pielęgnować tradycje rodzinne i dawać poczucie bezpieczeństwa. Oczywiście Jola nie byłaby sobą, gdyby do tych przepisów nie dodała szczypty swojej osobowości, co dodaje im oryginalnej nuty w smaku.
Marzena Rogalska
Jolanta Naklicka-Kleser
Matka trójki dzieci, żona i spełniona kobieta, która kilka lat temu postawiła wszystko na jedną kartę: z dnia na dzień zrezygnowała z pracy, aby sprawdzić się wśród najlepszych kucharzy w II edycji programu Masterchef. Dzięki temu rozpoczęła nowe życie, w którym może robić to, co kocha najbardziej. Bogactwo smaków i zdrowa kuchnia tym chce dzielić się z innymi. Autorka książek, m.in. Lodovo oraz Zdrowe łakocie (Wydawnictwo Zwierciadło).