 
    Zbiór zadań z gastronomii. Szkoły ponadgimnazjalne
Technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz
- 
                        Autor: Kaźmierczak Magdalena
- ISBN: 9788302173714
- EAN: 9788302173714
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: WSiP
- Format: 242x170x6mm
- Język: polski
- Liczba stron: 96
- Rok wydania: 2018
- Wysyłamy w ciągu: 48h
- 
                    
                    Brak ocen
- 
                    54,45złCena detaliczna: 62,80 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,45 zł
x
         
                    
            Zbiór zadań pozwala ćwiczyć umiejętności liczenia wszystkich elementów z jakimi pracownik w zawodach kucharza i technika żywienia i usług gastronomicznych będzie miał do czynienia. Zadania są zebrane w czterech rozdziałach. Pierwszy dotyczy wyliczania wartości odżywczej i zawartości poszczególnych składników potraw, drugi weryfikuje umiejętności sporządzania potraw i napojów, trzeci sprawdza wiedzę na temat organizacji przyjęć i przygotowania sali bankietowej, ostatni zaś skupia się na rozliczeniach finansowych. Zadania są zwykle bardziej rozbudowane niż polecenia na części testowej egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie, dzięki czemu stanowią świetne ćwiczenie dla ucznia.Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zawiera podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej. 
    
 
