
Zbierz, przechowaj, zjedz
-
Autor: Wätterbäck Johannes Lundén Theres
- ISBN: 978-83-240-7370-2
- EAN: 9788324073702
- Oprawa: Okładka twarda
- Wydawca: Znak
- Format: 165x210
- Język: polski
- Liczba stron: 224
- Rok wydania: 2021
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
35,07złCena detaliczna: 54,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,07 zł





Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają, przyrządzając swoje wybitne potrawy. Teraz możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni. Jak uprawiać zioła, pomidory, szczypior i wiele innych warzyw, żeby mieć najlepsze zbiory? Jak przechowywać warzywa i owoce, żeby nie straciły niebywałego smaku jesieni, zapachu lata czy wiosennej świeżości? I w końcu, jak połączyć najlepsze jakościowo produkty pochodzące z własnego warzywnika lub od lokalnych dostawców, żeby stworzyć smaczne i proste potrawy? Odkryj na nowo sezonową kuchnię i przygotuj: wyraziste kimchi, wyborną pastę z fety i tymianku, makaron z kremowym sosem z jarmużu, zupę z chrzanową śmietanką, kremową pastę baba ghanoush i wiele innych potraw, które zachwycą twoją rodzinę i przyjaciół. Zbierz, przechowaj, zjedz to zdecydowanie więcej niż poradnik ogrodniczy czy zwykła książka kucharska. To przepięknie ilustrowany, bogaty przewodnik po smakach i zapachach darów natury, które tak łatwo można wyhodować, zakonserwować i zmienić w ekscytujące kulinarne doznania.