Zasady racjonalnego żywienia
zalecane racje pokarmowe dla wybranych grup ludności w zakładach żywienia zbiorowego
- ISBN: 8374262885
- EAN: 9788374262880
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: ODDK
- Format: 16.5x23.5cm
- Język: polski
- Liczba stron: 184
- Rok wydania: 2014
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
63,17złCena detaliczna: 73,50 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 63,17 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Szczególne miejsce w działalności Zakładu Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia zajmuje problematyka organizacji i funkcjonowania żywienia zbiorowego. Upowszechnianie wśród realizatorów żywienia zbiorowego wiedzy o najnowszych trendach w nauce o żywieniu oraz wpływie sposobu żywienia na zdrowie człowieka nabiera w ostatnim okresie coraz większego znaczenia. Zdrowie posiada bowiem konkretną cenę, również w aspekcie ekonomicznym. Opublikowanie w tej książce modelowe racje pokarmowe powinny służyć jako przykłady prawidłowych zaleceń praktycznych i być pomocne na co dzień w realizacji diet korzystnych dla zdrowia.
Oddając do rąk Czytelników niniejszą monografię, autorzy wyrażają nadzieję, że ułatwi ona przygotowywanie całodziennych diet i posiłków w zakładach żywienia zbiorowego, głównie zamkniętego, i przyczyni się do poprawy jakości żywienia oraz podniesienia satysfakcji konsumentów wielu placówek gastronomicznych w Polsce.
Opracowanie adresowane jest do wszystkich realizatorów żywienia zbiorowego, szczególnie typu zamkniętego (szpitale, sanatoria, stołówki, placówki oświatowo-wychowawcze), a także do organów urzędowej kontroli żywności, głównie PIS.