
Wypieki dla diabetyków Wyd. II RM
-
Autor: Macho Britta Schlag Tina
- ISBN: 978-83-7773-166-
- EAN: 9788377731666
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: RM
- Format: 21.5x23.0cm
- Język: polski
- Liczba stron: 96
- Rok wydania: 2013
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
15,10złCena detaliczna: 24,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 15,10 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Czy chorzy na cukrzyce nie mogą jeść słodyczy? Nic bardziej mylnego. Obowiązuje ich ta sama zasada co ludzi zdrowych: wszystko można jeść, ale z umiarem. Jednak na całym świecie chorzy na cukrzycę zadręczają się wyrzutami sumienia po zjedzeniu kawałka ciasta czy tortu. Z pomocą śpieszą im dwie dyplomowane dietetyczki, Britta Macho i Tina Schlag, autorki nowej książki kucharskiej dla diabetyków. Do ciasta z pełnoziarnistej mąki, tłuszczów roślinnych i owoców dodają one odrobinę cukru, tworząc w ten sposób wspaniałe nowe przepisy lub wariacje tradycyjnych. Muffiny, strudle, ciasta drożdżowe, kruche i biszkoptowe przypadną do gustu całej rodzinie. Z myślą o cukrzykach typu 1. przy każdym przepisie podano też wartość ciasta w przeliczeniu na wymienniki węglowodanowe.