Dania z piekarnika Pyszne zapiekanki, soczyste pieczenie, potrawy z drobiu
Wystarczy raz zrobić zapiekankę albo upiec tartę, by przekonać się, jakie to proste. Wystarczy raz spróbować takiego dania, by przekonać się, jakie to pyszne. 120 przepisów na nieskomplikowane, wyśmienite dania z kuchni różnych krajów: • domowe pizze, strucle i tarty • zapiekanki: od tej z warzywami i ryżem po domową lazanię • dania mięsne i rybne • potrawy na niedzielę – uraczysz gości wybornymi pieczeniami, kurczakiem po włosku, soczystą kaczką • słodkości – od puddingów po zapiekane jabłka. Książeczka w poręcznym formacie, pełna fantastycznych zdjęć z propozycjami dekoracyjnego podawania przysmaków. Praktyczne informacje: szczegółowe listy składników, czas przygotowania (15–45 minut), ilość kalorii, zawartość białka, tłuszczy, węglowodanów w jednej porcji.
Piknik, wieczór przy grillu, zimny bufet – sałatki królują na każdym spotkaniu! Są lubiane i proste w przygotowaniu, a do tego ładnie wyglądają. Ziemniaki lub makaron w połączeniu z warzywami, jajkami, grzybami, mięsem lub rybami tworzą sałatkę, przystawkę lub lekkostrawne danie główne. Ile pomysłów, tyle zestawów. Pyszny sos za każdym razem może odmienić smak tej samej kombinacji składników. Oto 40 nowych,
dokładnie sprawdzonych i starannie opisanych receptur sałatek na zimno i na ciepło. Cenisz kulinarną klasykę? Czas na pikantną sałatkę z kurczakiem i ziemniaczaną z szynką. Szukasz nowych inspiracji? Dr. Oetker ma dla Ciebie sałatkę z pierożkami tortellini i tuńczykową z awokado.
Książka kulinarna popularnej autorki. Mnóstwo przepisów na najróżniejsze rodzaje chleba: przyprawiony na słodko, słono, z ziołami, na drożdżach, zakwasie, proszku do pieczenia, z różnych gatunków mąki... Pieczywo, sporządzone w domu, zawsze jest zdrowe, bo nie zawiera ulepszaczy ani konserwantów. Jak upiec je w sposób tradycyjny? W jaki sposób korzystać z automatu?
Wiele praktycznych rad i świetnych wskazówek.
Ryby to doskonałe danie na każdą okazję. Książka zawiera 120 atrakcyjnych przepisów dla zwolenników smażenia, gotowania, grillowania, duszenia i pieczenia. Smakowite receptury z całego świata doskonale łączą delikatny smak ryby z wyrazistymi sosami oraz pysznymi dodatkami. Ryby są nie tylko smaczne, ale także zawierają pełnowartościowe białko, łatwo przyswajalne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminę D i arcyważne składniki mineralne, takie jak jod, selen, fluor, magnez i wapń.
Tysiąc gatunków krzewów, które zdobią światowe ogrody od wczesnej wiosny aż do późnej jesieni! Jeśli masz mały ogródek, na pewno zainteresują Cię kilkunastocentymetrowe odmiany alpejskie. Dysponujesz dużą przestrzenią? Wypróbuj gigantyczne różaneczniki o wysokości nawet siedmiu metrów! Wybierz najpiękniejszą kompozycję złożoną z azalii, drzew iglastych i liściastych, bylin i traw. Autor omawia: * wartość dekoracyjną roślin: ich pokrój, kształt kwiatów, ozdobne i aromatyczne liście * zastosowanie krzewów w ogrodach skalnych, na murkach i tarasach, w ogrodach japońskich, w pojemnikach i żywopłotach * sadzenie i pielęgnację – wybór podłoża, nawożenie, przycinanie, walkę ze szkodnikami i chorobami * rozmnażanie – wysiew nasion, sadzonki, szczepienie...
Prawie 200 przepisów na fantastyczne ciasta, które można przygotować bez użycia piekarnika. Schemat jest prosty. Na spodzie biszkopt, wafle lub keks. Do tego twarożek, śmietana, jogurt. Całość dopełniona owocami, czekoladą, bakaliami, lodami lub alkoholem.
Możliwości jest mnóstwo.
Świetna propozycja na lato, gdy można wykorzystać bogactwo sezonowych owoców oraz lody, aby przyrządzić np. torcik serowy „Arbuzik”, tort lodowy „Czereśniak” czy „Spaghetti lodowe”. Nie zabraknie tu też cukierniczej awangardy - Migdałowca z fiołkami czy Sernika cytrynowego z popcornem.
Do tego pomocny indeks, np. ciasta dla dzieci, klasyczne, łatwe i szybkie, z alkoholem oraz zdjęcia, na widok których aż ślinka cieknie!
Minimum wysiłku, maksimum smaku! Po prostu ugotuj makaron, dodaj warzywa, mięso lub rybę i pyszny obiad gotowy. Oto kilkadziesiąt dań do zrobienia w niecałe 30 minut! W książce: rady dotyczące przygotowywania makaronu, 40 receptur znakomitych sosów, klasyczne włoskie przepisy na spaghetti carbonara, spirelli bolognese, farfalle z sosem bazyliowymegzotyczne smaki z kuchni arabskiej, greckiej i azjatyckiej.Wygodny format, szczegółowe instrukcje i prostota przepisów czynią z książki absolutny niezbędnik na półce każdego miłośnika makaronów.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?