Widelec zamiast noża
Droga do zdrowia usłana roślinami
-
Autor: Gene Stone
- ISBN: 978-83-7579-237-9
- EAN: 9788375792379
- Oprawa: miękka ze skrzydełkami
- Wydawca: Galaktyka
- Format: 240x165x13mm
- Język: polski
- Liczba stron: 230
- Rok wydania: 2012
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
21,94złCena detaliczna: 39,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,94 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Widelec zamiast noża to szczególna książka, która w prosty, przystępny i obiektywny sposób przedstawia korzyści płynące z diet roślinnych w leczeniu i profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Powstała we współpracy z najwybitniejszymi specjalistami, których przełomowe badania naukowe wyznaczały nowe kierunki rozwoju nauk o żywieniu człowieka. Zawarte w niej praktyczne i łatwe przepisy na smaczne potrawy są odbiciem obecnego stanu wiedzy o optymalnym sposobie żywienia.
Widelec zamiast noża
Widelec zamiast noża
Spis treści:
- Wstęp
- •część pierwsza* ŚWIAT DIETY ROŚLINNEJ
- Dobre dla zdrowia
- Dieta oparta na produktach roślinnych
- Twarze: Pam Popper, lekarz naturopatii
- Choroby związane z żywieniem
- Twarze: Terry Mason, lekarz medycyny
- Niezwykłe rezultaty: Anthony i Evelyn
- Twarze: Caldwell B Esselstyn, Jr, lekarz medycyny
- Twarze: Dr T Colin Campbell
- Niezwykłe rezultaty: San'Dera Prude
- Twarze: Alona Pulde, lekarz medycyny; Matthew Lederman, lekarz medycyny
- Dobre dla zwierząt
- Hodowla zwierząt
- Twarze: Gene Baur
- Problem ryb
- Co możesz zrobić
- Dobre dla środowiska
- Żniwo chowu przemysłowego Co możesz zrobić
- •część druga*
- NISKO PRZETWORZONA DIETA OPARTA NA PRODUKTACH ROŚLINNYCH
- Czytanie etykiet
- Przewodnik po żywności roślinnej
- Twarze: John A McDougall, lekarz medycyny Twarze: Neal Barnard, lekarz medycyny
- Jak przetrwać okres przejściowy
- Śniadanie
- Koktajle smoothie i mleka roślinne
- Przystawki
- Niezwykłe rezultaty: Joey
- Zupy
- Twarze: Dr Doug Lisie
- Sałatki i dressingi
- Sosy i pomysły na przekąski
- Dania główne
- Twarze: Rip Esselstyn
- Dodatki
- Desery
- Tabela miar
- Dodatek
- Aby dowiedzieć się więcej Biblioteczka
- O autorach przepisów
- Źródła przepisów
- Podziękowania
- Indeks
- O redaktorze
- O Forks Over Knives