Wege dzieci. 104 proste wege przepisy dla rodzica i małego kucharza
104 proste wege przepisy dla rodzica i małego kucharza
-
Autor: Gubała Katarzyna
- ISBN: 9788328371415
- EAN: 9788328371415
- Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
- Wydawca: Helion
- Format: 17.0x23.5cm
- Język: polski
- Liczba stron: 272
- Rok wydania: 2021
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Średnia ocena: 5,00 (1)
-
27,44złCena detaliczna: 49,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,44 zł
x
Uwaga! Przepisy testowano na dzieciach!
WEGE DZIECI to idealna pożywka dla rodzicielskiej wyobraźni i zielony impuls do działania dla małych kucharzy. Kuchnia roślinna nigdy nie była prostsza! Alergik, niejadek, a może młody amator dań wege? Jeśli masz taki egzemplarz w domu, ta książka jest dla Ciebie. Dzięki niej przestaniesz się zastanawiać, co przygotować na obiad zamiast mięsa, czym zastąpić jajko w cieście i czy szklanka mleka każdego dnia ma jeszcze sens. Pozbędziesz się obaw dotyczących niedoborów składników odżywczych, słodyczy i fast foodów. Znajdziesz tu również przepisy na posiłki bez mięsa, jajek i nabiału, za to z pełnym bukietem witamin. Czy wiesz, że większość tych dań możesz ugotować z najmłodszymi, a sporo przepisów wykona nawet kilkuletnie dziecko?
Marzeniem większości rodziców jest, by ich pociecha jadła zdrowo, zrezygnowała z białego cukru i pamiętała o zjedzeniu drugiego śniadania w szkole. Dzięki Kasi Gubale to marzenie może się ziścić. I nieważne, czy jesteś wege, czy dopiero zaczynasz ograniczać spożycie mięsa. Tutaj zielona kuchnia jest szybka i prosta. Najważniejsze, by pozwolić dziecku maczać w niej palce!
Uwaga! Na te 104 wege dania mamy pełną zgodę rodziców!
Nie oszukujmy się, pomysły na dania bez mięsa, bez glutenu, bez laktozy, bez białego cukru i bez jajek kończą się szybciej, niż trwa bunt dwulatka! Na co dzień szkolę szefów kuchni i wiem, że brak mięsa, masła czy jajek w potrawach może sprawić, że nawet najlepszy kucharz załamie ręce. Kochane mamy alergików, babcie mające wnuczków wege i wy, drogie dzieci - ta książka jest dla Was. Oddaję w Wasze ręce 104 przepisy na śniadania, dania do szkoły, obiady, podwieczorki i kolacje. To pełny pakiet zbilansowanych dań, które testowałam na setkach dzieci podczas warsztatów kulinarnych. Ich zadowolone buzie i pełne brzuchy pozwalają mi sądzić, że taka kuchnia jest super. Katarzyna Gubała
Katarzyna Gubała - diet coach. Ekoosobowość i wege ambasadorka. Współpracuje z najlepszymi kucharzami, dietetykami i przedstawicielami świata kulinarnego. Przeszkoliła ponad 100 restauracji z kuchni wege i diet wykluczeniowych. Ma na swoim koncie szkolenia dla takich hoteli, jak: sieć AC Marriott, sieć Accor, Górskie Resorty, sieć Q Hotels, sieć Vienna House.
- Jako diet coach doradza szefom kuchni w układaniu roślinnego menu. - W wege biznesie pomaga wielkim koncernom w tworzeniu roślinnych linii technologicznych i małym firmom w wege diecie. - Promuje zdrowy styl życia w telewizji śniadaniowej. Autorka bestsellerowych książek, m.in. Wege w kwadrans, Wege energia,Warzywa górą! Od korzeni po liście. - Pracuje jako redaktor naczelna luksusowego magazynu ""Ekostyle"". - Okrzyknięta ""ekoosobowością"" według magazyny ""Go Organic"" oraz ""bohaterką kuchennej rewolucji w Polsce"" według miesięcznika ""Twój STYL"". - Jest autoryzowanym audytorem marki V-label - szwajcarskiego znaku jakości dla wegańskich i wegetariańskich lokali. - Jako diet coach pomaga tworzyć roślinne przepisy m.in. kolekcje na Thermomix. - Zakręcona na punkcie zdrowego jedzenia i ekologii.
- Jest też nauczycielką jogi, medytacji i uważności. Gotuje zarówno w domu, jak i podczas kulinarnych warsztatów. Prowadzi bloga www.katarzynagubala.pl
WEGE DZIECI to idealna pożywka dla rodzicielskiej wyobraźni i zielony impuls do działania dla małych kucharzy. Kuchnia roślinna nigdy nie była prostsza! Alergik, niejadek, a może młody amator dań wege? Jeśli masz taki egzemplarz w domu, ta książka jest dla Ciebie. Dzięki niej przestaniesz się zastanawiać, co przygotować na obiad zamiast mięsa, czym zastąpić jajko w cieście i czy szklanka mleka każdego dnia ma jeszcze sens. Pozbędziesz się obaw dotyczących niedoborów składników odżywczych, słodyczy i fast foodów. Znajdziesz tu również przepisy na posiłki bez mięsa, jajek i nabiału, za to z pełnym bukietem witamin. Czy wiesz, że większość tych dań możesz ugotować z najmłodszymi, a sporo przepisów wykona nawet kilkuletnie dziecko?
Marzeniem większości rodziców jest, by ich pociecha jadła zdrowo, zrezygnowała z białego cukru i pamiętała o zjedzeniu drugiego śniadania w szkole. Dzięki Kasi Gubale to marzenie może się ziścić. I nieważne, czy jesteś wege, czy dopiero zaczynasz ograniczać spożycie mięsa. Tutaj zielona kuchnia jest szybka i prosta. Najważniejsze, by pozwolić dziecku maczać w niej palce!
Uwaga! Na te 104 wege dania mamy pełną zgodę rodziców!
Nie oszukujmy się, pomysły na dania bez mięsa, bez glutenu, bez laktozy, bez białego cukru i bez jajek kończą się szybciej, niż trwa bunt dwulatka! Na co dzień szkolę szefów kuchni i wiem, że brak mięsa, masła czy jajek w potrawach może sprawić, że nawet najlepszy kucharz załamie ręce. Kochane mamy alergików, babcie mające wnuczków wege i wy, drogie dzieci - ta książka jest dla Was. Oddaję w Wasze ręce 104 przepisy na śniadania, dania do szkoły, obiady, podwieczorki i kolacje. To pełny pakiet zbilansowanych dań, które testowałam na setkach dzieci podczas warsztatów kulinarnych. Ich zadowolone buzie i pełne brzuchy pozwalają mi sądzić, że taka kuchnia jest super. Katarzyna Gubała
Katarzyna Gubała - diet coach. Ekoosobowość i wege ambasadorka. Współpracuje z najlepszymi kucharzami, dietetykami i przedstawicielami świata kulinarnego. Przeszkoliła ponad 100 restauracji z kuchni wege i diet wykluczeniowych. Ma na swoim koncie szkolenia dla takich hoteli, jak: sieć AC Marriott, sieć Accor, Górskie Resorty, sieć Q Hotels, sieć Vienna House.
- Jako diet coach doradza szefom kuchni w układaniu roślinnego menu. - W wege biznesie pomaga wielkim koncernom w tworzeniu roślinnych linii technologicznych i małym firmom w wege diecie. - Promuje zdrowy styl życia w telewizji śniadaniowej. Autorka bestsellerowych książek, m.in. Wege w kwadrans, Wege energia,Warzywa górą! Od korzeni po liście. - Pracuje jako redaktor naczelna luksusowego magazynu ""Ekostyle"". - Okrzyknięta ""ekoosobowością"" według magazyny ""Go Organic"" oraz ""bohaterką kuchennej rewolucji w Polsce"" według miesięcznika ""Twój STYL"". - Jest autoryzowanym audytorem marki V-label - szwajcarskiego znaku jakości dla wegańskich i wegetariańskich lokali. - Jako diet coach pomaga tworzyć roślinne przepisy m.in. kolekcje na Thermomix. - Zakręcona na punkcie zdrowego jedzenia i ekologii.
- Jest też nauczycielką jogi, medytacji i uważności. Gotuje zarówno w domu, jak i podczas kulinarnych warsztatów. Prowadzi bloga www.katarzynagubala.pl
✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
Anna, ocena: 5/5
2023-07-06
Z największą przyjemnością zapoznałam się z najnowszą książką kulinarną, której twórczość jej autorki jest mi bardzo dobrze znana i doceniam ją pod każdym możliwym względem w jakim się ona spełnia, wykorzystując dobrze czas na to, by móc czerpać od niej wiele płynącej pozytywnej energii tworząc wciąż to nowe przepisy.
To dzięki Katarzynie Gubale autorce książki pt. '' Wege dzieci. 104 proste wege przepisy dla rodzica i małego kucharza'' pojęłam, jak ważną rolę wypełnia w naszym codziennym życiu czas na przygotowanie zdrowej żywności, którą lubię się delektować podczas przygotowania danego przepisu, który przypadnie do mojego kulinarnego gustu.
Tym razem Katarzyna Gubała zaskoczyła mnie tym, że potrafi mieć nie tylko doskonałe podejście do podjętego przez nią głównego tematu, ale przy okazji wykorzystując umiejętności doskonalenia wciąż to nowego warsztatu przepisów dla dzieci, które mogą wspólnie z rodzicami je wykonywać.
Rozpoczęłam na samym początku od przeglądnięcia, który opracowany autorski przepis przykuje moją największą uwagę, a przyznam, że spoglądając, na nie wszystkie czuje się ogromną chęć spróbowania wykonania ich i przy okazji można dokonać oceny, jak ja czuję się podczas wykonywania wybranego przez siebie przepisu.
Wyzwaniem ogromnym po rocznej przerwie okazało się dla mnie upieczenie ciasta marchewkowego – Ciasto marchewkowe zawsze się uda z kuchni wege. Z miłą chęcią je wykonałam. Smak ciasta był znakomity i odkryłam na nowo, jak wielką i zdrową moc mają warzywa.
Dowiedziałam się nowych cennych istotnych ważnych informacji, które powinny posłużyć szczególnie wiedzy rodzicom na temat, to co jedzą dzieci w szkolnych stołówkach i mogę się zgodzić z autorką, że nie zawsze osoby je wykonujące znają się na przyrządzaniu zdrowej kuchni, w której powinny zachęcać, aby dzieci jadały zdrowo i smacznie.
W każdym z zaproponowanych 104 proste wege przepisy dla rodzica i małego kucharza poprzedzone zostały, dla kogo są przeznaczone do wykonania dziecko + rodzic i te, które są bez glutenu rodzic, dziecko + rodzic oraz udziela cennych wskazówek, jak go wykonać bądź też opowie ciekawe kulinarne historie z nimi związane.
Książka ta składa się z następujących rozdziałów: roślinne podstawy, śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja.
Pięknie wykonane zdjęcia zaprezentowanych przepisów oraz zamieszczona w niej graficznie bardzo wyrazista czcionka ułatwi jej czytanie.
Warto jest mieć tę książkę w swojej kulinarnej kolekcji.