Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw
- ISBN: 9788320042122
- EAN: 9788320042122
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: PZWL
- Format: 20.6x29.0
- Język: polski
- Liczba stron: 160
- Rok wydania: 2008
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
62,37złCena detaliczna: 79,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,32 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Książka zawiera dane o wartości energetycznej i zawartości składników odżywczych (białko, tłuszcz, węglowodany, błonnik pokarmowy) w produktach spożywczych i potrawach, wyrażone w 100 g produktu jadalnego i w 100 g potrawy gotowej do spożycia.
Obecne wydanie uzupełniono o nowe składniki odżywcze: kwasy tłuszczowe jednonienasycone i wielonienasycone, cholesterol, sacharozę, a także rozszerzono asortyment produktów i potraw.
Książka przeznaczona jest zarówno dla ludzi zdrowych, jak i chorych, którzy powinni przestrzegać zaleceń dietetycznych.