W kuchni z mamą i tatą
Jak nauczyć dzieci bezpieczeństwa, dobrych manier i zdrowego odżywiania
-
Autor: Buglioni Federica
- ISBN: 9788374851244
- EAN: 9788374851244
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: Bratni Zew
- Format: 17.0x24.0cm
- Język: polski
- Liczba stron: 128
- Rok wydania: 2010
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
29,17złCena detaliczna: 42,30 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,17 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Domowa kuchnia to wyjątkowe laboratorium, w którym dzieci w wieku od 2 do 12 lat pod naszym pełnym miłości przewodnictwem mogą poznawać świat jedzenia i badać go wszystkimi zmysłami. Wspólne gotowanie z dziećmi to nie tylko dobra zabawa i ciekawy sposób na spędzanie wolnego czasu. To przede wszystkim działanie o dużym znaczeniu wychowawczym i emocjonalnym. Przebywając w kuchni razem z dziećmi rodzice zyskują możliwość poznawania, obserwowania oraz odkrywania nowych aspektów osobowości własnych dzieci. Dzieci natomiast - uczestnicząc w przygotowywaniu posiłków - uczą się, eksperymentują, doświadczają, a przez co nabierają prawidłowych przyzwyczajeń w zakresie żywienia, sposobu zachowania przy stole oraz zasad bezpieczeństwa.
Poradnik dla rodziców w którym znajdziemy:
- opis przyborów kuchennych dostosowanych do dziecięcych rączek
- wskazówki jak zadbać o pozytywną atmosferę przy stole
- zestaw specjalnie opracowanych przepisów kulinarnych
- opis błędów jakich rodzice nie powinni popełniać
- elementarz dobrych manier
- zasady higieny i bezpieczeństwa w kuchni
- wskazówki jak zapobiegać wypadkom kuchennym
- informacje pomocne w rozwiązywaniu konfliktów