W dni bezciastkowe lody tylko owocowe
Gastronomia wrocławska w latach 1945-1956
-
Autor: Romuald M.Łuczyński
- ISBN: 9788395147111
- EAN: 9788395147111
- Oprawa: oprawa: broszurowa
- Wydawca: Studio Emka
- Format: 16,5x23,5 cm
- Język: polski
- Liczba stron: 448
- Rok wydania: 2018
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
35,74złCena detaliczna: 49,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,74 zł
x
Na pierwszy rzut oka praca dotyczy funkcjonowania gastronomii, a więc zagadnień ekonomiczno-społecznych, ale faktycznie czytelnik może otrzymać dużo więcej - studium obyczajowości żywieniowej w ówczesnej rzeczywistości społecznej. Przez to można powiedzieć, że to dzieło dostarcza wiedzy historycznej, ale i socjologiczno-kulturowej.
Książka jest adresowana do szerokiego grona odbiorców - różnych profesji i specjalności naukowych, w różnym wieku, bardziej do tych z Wrocławia, ale i dla innych będzie ciekawą lekturą.
Fragment recenzji wydawniczej prof. dr hab. Janusza Olearnika