
Usługi żywieniowe w hotelarstwie NPP WSiP
Podręcznik do nauki zawodu Technik hotelarstwa. Kwalifikacja T.12.2
-
Autor: Bożena Granecka-Wrzosek
- ISBN: 9788302136344
- EAN: 9788302136344
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: WSiP
- Format: 242x170x10mm
- Język: polski
- Liczba stron: 248
- Rok wydania: 2019
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
63,61złCena detaliczna: 73,50 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 61,57 zł
x

Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania zasad zdrowego żywienia, przechowywania żywności, niezbędnych surowców, bielizny i zastawy stołowej, sporządzania jadłospisów i rozróżniania śniadań hotelowych oraz sposobów ich podawania. Wiedza teoretyczna jest wsparta licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami wskazującymi sposoby praktycznego jej zastosowania.