KATEGORIE

Kategorie

Okładka książki Twój domowy ser

Twój domowy ser

Sery pochodzące z Włoch i reszty świata

  • ISBN: 9788381020374
  • EAN: 9788381020374
  • Oprawa: Miękka
  • Wydawca: CeDeWu
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Język: polski
  • Liczba stron: 198
  • Rok wydania: 2018
  • Wysyłamy w ciągu: 3 - 5 dni
  • Brak ocen
  • 33,16
     zł
    Cena detaliczna:  49,00 zł
    Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,16
x
x
- Podstawowa metoda przygotowania sera - Sery włoskie i z innych krajów - Nowe receptury, nowe triki i nowe sekrety Przygotowanie posiłków w domu ma same zalety: je się smaczniej, zdrowiej i taniej. Ser nie jest tu wyjątkiem i możecie nauczyć się go przygotowywać w domu małym kosztem, dobrze się przy tym bawiąc. W przeciwieństwie do tego, co można by myśleć, zrobienie sera w domu wcale nie jest trudne i również sprzęt do tego potrzebny jest bardzo prosty: mając jakieś naczynie, termometr i parę form (perforowane kubki do odprowadzania serwatki ze skrzepu) możecie uruchomić domową produkcję sera, która może dać wam dużo satysfakcji. W książce opisano wszystko, co jest potrzebne do produkcji sera w domu: od metody podstawowej, za pomocą której można wytwarzać zwykłe sery, do produkcji mozzarelli, gorgonzoli, sera camembert i serów z innych krajów, jak angielski cottage cheese, indyjski panir i niemiecki quark. W książce jest także dodatek poświęcony innym rodzajom nabiału: jogurtowi, kefirowi i masłu. OMÓWIONE TEMATY: • Wyposażenie do produkcji sera w domu • Podstawowe składniki sera • Metoda podstawowa - wytwarzanie caciotty i ricotty • Zaawansowane metody produkcji • Pleśnie i spółka - niebieskie sery pleśniowe, gorgonzola i camembert • Jogurt, kefir i masło sporządzone w domu
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj