Tradycje kulinarne Danii
- ISBN: 978-83-67799-04-1
- EAN: 9788367799041
- Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
- Wydawca: Hanami
- Format: 16.5x23.5cm
- Język: polski
- Liczba stron: 216
- Rok wydania: 2023
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
48,93złCena detaliczna: 76,65 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 52,85 zł
x
Duńska kultura kulinarna to nie tylko gwiazdki Michelin i menu degustacyjne. To również kraina chleba żytniego, słodkich wypieków pachnących marcepanem i orzechami oraz najróżnorodniejszych otwartych kanapek. W codziennej diecie nie brakuje dań z wieprzowiny, śledzi oraz kawy. Każdy przystanek podróży po Półwyspie Jutlandzkim i duńskich wyspach to odkrywanie nowych oblicz smaku. Tradycje kulinarne Dani to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - kulturoznawczyni, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.