Toskania dla początkujących
-
Autor: Imogen Edwards-Jones
- ISBN: 978-83-7642-320-3
- EAN: 9788376423203
- Oprawa: oprawa: broszurowa
- Wydawca: Pascal
- Format: 20x13 cm
- Język: polski
- Seria: Travel and Love
- Liczba stron: 368
- Rok wydania: 2014
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
20,07złCena detaliczna: 34,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,07 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
A gdybyś ty mogła przeprowadzić się do Toskanii? Zraniona Belinda postanawia porzucić swoje dotychczasowe życie. Decyduje się na przeprowadzkę do pięknej Italii. Rozpoczyna wszystko od nowa w ojczyźnie oliwy, słoneczników i tytoniu oraz, o czym nie wolno zapomnieć, przepysznej kuchni. Otwiera mały, uroczy hotel wśród sielskich krajobrazów Toskanii. Jej raj na ziemi staje się jednak zagrożony. Konkurencja czai się za rogiem. A syn nieprzyjaciela chce uwieść jej córkę! Czy Belinda obroni swoje eldorado, czy zdoła powstrzymać Laurena? W książce odnajdziesz proste przepisy m.in. na przepyszną bruschettę z pomidorami i anchios, aromatyczne risotto z borowikami czy niebanalną sałatkę z kaparami i tuńczykiem. Tachinno di Casa Mia SKŁADNIKI: 8 indyczych piersi (może być mniej albo więcej, w zależności od liczby gości) czosnek cebula wino natka pietruszki Podsmaż mięso na patelni. Kiedy będzie prawie gotowe, dodaj czosnek, cebulę i wino i pozwól wszystkiemu spokojnie się poddusić. Na koniec posyp hojnie natką pietruszki. Podawaj z ciepłym purée ziemniaczanym licznemu gronu przyjaciół. To bardzo ,,towarzyskie"" danie, które najlepiej smakuje w wesołej atmosferze.