Technologia produkcji wina
-
Autor: Yair Margalit
- ISBN: 9788309011583
- EAN: 9788309011583
- Oprawa: oprawa: broszurowa
- Wydawca: Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
- Format: 16,5x23,5 cm
- Język: polski
- Liczba stron: 244
- Rok wydania: 2014
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
59,04złCena detaliczna: 77,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 59,04 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Publikacja kładzie nacisk na praktyczne aspekty produkcji. Podzielona została na rozdziały uszeregowane zgodnie z kolejnością operacji i procesów przeprowadzanych w winiarni, począwszy od przygotowań do zbioru po butelkowanie. Dzięki temu stanowi niezastąpioną pomoc podczas produkcji wina.
Jest to kontynuacja cieszącego się dużą popularnością podręcznika pt. „Winery Technology and Operations, A Handbook for Small Wineries” opublikowanego w Stanach Zjednoczonych po raz pierwszy w 1990 r. oraz pracy pt. „Concepts in Wine Chemistry”, której pierwsze amerykańskie wydanie ukazało się w 1997 r. i zostało niedawno uaktualnione. Obydwie pozycje zaliczane są do literatury specjalistycznej i uniwersyteckiej na całym świecie.
Yair Margalit ma tytuł doktora w dziedzinie fizykochemii i wieloletnie doświadczenie w zakresie badań naukowych oraz nauczania. Jest właścicielem niewielkiej rodzinnej winnicy i prowadzi wykłady dotyczące produkcji winiarskiej i zagadnień chemicznych związanych z winiarstwem w izraelskim Instytucie Technologii.
Jest również konsultantem w licznych winnicach na całym świecie.