Tajniki suszenia żywności.
Jak w pełni wykorzystać możliwości dehydratora
-
Autor: Michelle Keogh
- ISBN: 978-83-7579-520-2
- EAN: 9788375795202
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Galaktyka
- Format: 21.7x19.6
- Język: polski
- Liczba stron: 192
- Rok wydania: 2016
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
24,69złCena detaliczna: 44,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,69 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z łatwo psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów oraz zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć podstawowych błędów. W książce znajdziesz cenne informacje na temat:
• zalet domowego suszenia żywności
• mechanizmu działania dehydratora
• wyboru odpowiedniego dehydratora i innych akcesoriów kuchennych
• zasad bezpieczeństwa żywnościowego
• metod pozwalających na zachowanie smaku i koloru suszonych produktów
• produktów najlepiej nadających się do suszenia
• czynników wpływających na czas suszenia żywności
• sposobów przygotowywania żywności do suszenia
• przechowywania wysuszonych produktów