Sztuka fermentacji
-
Autor: Sandor Ellix Katz
- ISBN: 978-83-65442-48-2
- EAN: 9788365442482
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: Vivante
- Format: 17.0x24.0cm
- Język: polski
- Liczba stron: 620
- Rok wydania: 2016
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
45,19złCena detaliczna: 79,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 45,34 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Najbardziej wyczekiwana książka kulinarna 2016 roku!
Tego lata zwariujemy na punkcie kiszenia wszystkiego, co nawinie się nam pod ręce dzięki gorącej premierze: wydawnictwo Vivante przedstawia polskie wydanie Sztuki fermentacji Sandora Ellixa Katza!
Gorący trend kulinarny, który podbija programy śniadaniowe, magazyny kulinarne, prestiżowe restauracje rozpala serca wszystkich tych, których pasją jest gotowanie, a dzięki biblii fermentacji przybierze na sile.
Ponad 600 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat, wiedzy o tym, jak ukisić dosłownie każdą jadalną roślinę. Sprawdzone przepisy z całego świata na niezwykle zdrową kombuchę (czyli fermentowaną herbatę), pastę miso, natto (fermentowana soja bogata w witaminę K), jogurty, miody pitne, wino, piwo i przepyszne kiszone warzywa, owoce, orzechy, ryby i mięso. Jeśli nigdy nie próbowałeś kiszonych pomidorów lub kalarepy, teraz masz ku temu świetną okazję. Z Sandorem Katzem kiszenie staje się dziecinnie proste, a inspirujące przepisy i metody fermentacji rozbudzają apetyt na więcej.
Z tej opasłej księgi dowiesz się także, jakie korzyści zdrowotne płyną z jedzenia fermentowanej żywności, a także, jak wykorzystać proces fermentacji i pleśń do uzyskania energii i tym samym, wspomagać środowisko naturalne.
Dodatkowo, autor przystępnie wyjaśnia, jakich błędów podczas kiszenia unikać i przygotowuje adeptów sztuki fermentacji na wszelkie niespodzianki i trudności, które mogą napotkać, oraz radzi, jak można je naprawić w trakcie przygotowywania żywności.
Zacznij siać ferment i poznaj wszystkie tajniki wieloletniej tradycji fermentacji!