Szafran, mięta i kardamon
Zioła i przyprawy w kuchni
-
Autor: Khanafer Samar
- ISBN: 978-83-280-5027-3
- EAN: 9788328050273
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: Buchmann
- Format: 275x215x34mm
- Język: polski
- Liczba stron: 240
- Rok wydania: 2019
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
38,49złCena detaliczna: 69,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,49 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Po pierwszej, znakomicie przyjętej przez wszystkich miłośników dobrej kuchni książce Hummus, za’atar i granaty czas na kolejną przygodę kulinarną z Samar.
Szafran, mięta i kardamon to zbiór ponad 100 przepisów, które pozwolą na nowo odkryć zioła i przyprawy – począwszy od rodzimej natki pietruszki, przez tymianek, kumin czy kolendrę, aż po sumak, anyż oraz szafran. Samar prezentuje dobrze znane dania w nowej, jeszcze smaczniejszej i ciut mocniej doprawionej odsłonie. Łączy przy tym przeróżne tradycje kulinarne – proponuje głównie dania z lokalnych polskich składników, ale doprawione całkiem sporą szczyptą egzotyki. Autorka dzieli się również mnóstwem praktycznych porad związanych z przechowywaniem ziół i przypraw. Książka została przygotowana zgodnie z polskim kalendarzem sezonowości – tak, żeby zawsze jeść to, co akurat jest najzdrowsze, najsmaczniejsze i… najtańsze.