Szafran, mięta i kardamon
Zioła i przyprawy w kuchni
- 
                        Autor: Khanafer Samar
 - ISBN: 978-83-280-5027-3
 - EAN: 9788328050273
 - Oprawa: Twarda
 - Wydawca: Buchmann
 - Format: 275x215x34mm
 - Język: polski
 - Liczba stron: 240
 - Rok wydania: 2019
 - Wysyłamy w ciągu: niedostępny
 - 
                    
                    Brak ocen
 - 
                    36,39złCena detaliczna: 69,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 36,39 zł
 
Artykuł chwilowo niedostępny
                    
                    x
        
            Po pierwszej, znakomicie przyjętej przez wszystkich miłośników dobrej kuchni książce Hummus, za’atar i granaty czas na kolejną przygodę kulinarną z Samar.
Szafran, mięta i kardamon to zbiór ponad 100 przepisów, które pozwolą na nowo odkryć zioła i przyprawy – począwszy od rodzimej natki pietruszki, przez tymianek, kumin czy kolendrę, aż po sumak, anyż oraz szafran. Samar prezentuje dobrze znane dania w nowej, jeszcze smaczniejszej i ciut mocniej doprawionej odsłonie. Łączy przy tym przeróżne tradycje kulinarne – proponuje głównie dania z lokalnych polskich składników, ale doprawione całkiem sporą szczyptą egzotyki. Autorka dzieli się również mnóstwem praktycznych porad związanych z przechowywaniem ziół i przypraw. Książka została przygotowana zgodnie z polskim kalendarzem sezonowości – tak, żeby zawsze jeść to, co akurat jest najzdrowsze, najsmaczniejsze i… najtańsze.