Sushi
Od tęczowych roladek do sashimi ze smażonej ryby
- 
                        Autor: Emi Kazuko
 - ISBN: 9788377580424
 - EAN: 9788377580424
 - Oprawa: Miękka
 - Wydawca: Muza
 - Format: 19.0x22.0cm
 - Język: polski
 - Liczba stron: 64
 - Rok wydania: 2011
 - Wysyłamy w ciągu: niedostępny
 - 
                    
                    Brak ocen
 - 
                    17,88złCena detaliczna: 29,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,88 zł
 
Artykuł chwilowo niedostępny
                    
                    x
        
            Emi Kazuko mieszka w Londynie i jest czołową japońską pisarką oraz dziennikarką zajmującą się tematyką kulinarną. Ukazało się osiem książek jej autorstwa, w tym: The Little Japanese Cookbook, Street Café Japan, światowy bestseller Easy Sushi oraz Japanese Food and Cooking, za którą w 2001 r. otrzymała prestiżową nagrodę World Asian Cookbook Award przyznawaną w konkursie Gourmand World Cookbook Awards. Jest także autorką Masterclass in Japanese Cooking. Brała udział w programach emitowanych przez BBC Radio. Pracuje jako konsultantka dla jednego z największych brytyjskich supermarketów. Jest członkinią Guild of Food Writers oraz Society of Authors w Wielkiej Brytanii.
Pięknie zilustrowane przepisy, które sprawią, że przygotowywanie sushi w domu stanie się łatwe i przyjemne. Wykorzystane w książce produkty składają się na pyszne dania, odpowiednie na każdą okazję, od pikniku po wytworne przyjęcie.