Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów cz. 1
Technikum
-
Autor: Kmiołek Anna
- ISBN: 9788302135880
- EAN: 9788302135880
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: WSiP
- Format: 17x24 cm
- Język: polski
- Liczba stron: 344
- Rok wydania: 2019
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
73,61złCena detaliczna: 81,10 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 70,44 zł
x
Podręcznik do nauki zawodów kucharzoraz technik żywienia i usług gastronomicznychrealizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 (Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do prawidłowego stosowania gastronomicznych procesów technologicznych oraz sporządzania potraw z warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, przetworów mlecznych, produktów zbożowych, mięsa, drobiu, ryb oraz przygotowania potraw półmięsnych i wegetariańskich). Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami, ćwiczeniami i kolorowymi ilustracjami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystania.