Smalec we współczesnej kuchni
-
Autor: praca zbiorowa
- ISBN: 9788377071090
- EAN: 9788377071090
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: Olimp Media
- Format: 14.0x20.5cm
- Język: polski
- Seria: POLSKIE TRADYCJE KULINARNE
- Liczba stron: 112
- Rok wydania: 2012
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
16,44złCena detaliczna: 29,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,44 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Smalec, potrawa znana od wieków, powrócił ostatnio do łask i podaje się go nawet na przyjęciach. Przekonaj się, że jest to uzasadnione!
Smalec można przyrządzać na różne sposoby i jest on naprawdę pyszny. Z tą książką przygotujesz go nie tylko w wersji podstawowej, ale też z wieloma smakowitymi dodatkami: jabłkami, suszonymi śliwkami, grzybami, rozmaitymi ziołami.
W publikacji znajdziesz też przepisy na to, co świetnie pasuje do smalcu: domowe pieczywo – np. chleb wiejski czy żytni z kminkiem – oraz kiszone lub marynowane warzywa i grzyby – np. korniszony czy marynowaną cebulkę.