 
    Smaki Toskanii
Przepisy kulinarne pełne słońca i miłości
- 
                        Autor: Seghi Aleksandra
- ISBN: 9788376702308
- EAN: 9788376702308
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Buchmann
- Format: 15.0x21.0cm
- Język: polski
- Liczba stron: 160
- Rok wydania: 2011
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
- 
                    
                    Brak ocen
- 
                    10,35złCena detaliczna: 19,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 10,35 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
                    
                    x
        
            Toskania to region hojnie wyposażony przez naturę i historię. Znajdziemy tam wszystko: zachwycające sielskie krajobrazy, najpiękniejsze miasta, arcydzieła sztuki i architektury… 
Spotkamy tam także gościnnych mieszkańców i wspaniałą aromatyczną kuchnię. 
Przepisy kulinarne nie zmieniają się od wieków i  przechodzą z pokolenia na pokolenie. 
W kuchni toskańskiej dominują mocne, wyraziste zapachy i mało przetworzone produkty. Jej podstawę stanowią naturalne  składniki,  przez co jest zdrowa i prosta w przygotowaniu. W większości oryginalnych przepisów kulinarnych tego regionu nie podaje się dokładnych ilości składników, więc gotujący może puścić wodze fantazji i przygotować danie, kierując się intuicją i indywidualnym poczuciem smaku.
„Smaki Toskanii” to niezwykła książka kulinarna napisana przez Polkę, która od lat mieszka w tym regionie Włoch. Są tu przedstawione najsmaczniejsze i najbardziej typowe potrawy, a także wiele ciekawych informacji o samym regionie i jego mieszkańcach.
Piękne wyraziste zdjęcia  przedstawiają apetyczne potrawy przyrządzone własnoręcznie przez 
autorkę. Jak zapewnia Aleksandra Seghi, wszystkie przepisy są bardzo łatwe, a delektowanie 
się smakiem przyrządzonych własnoręcznie potraw – zwłaszcza w dobrym towarzystwie - 
przyniesie radość i pozwoli w wyobraźni przenieść się do urokliwej Toskanii.
„[...] gotowanie to nie cel, ale sposób na przebywanie razem w radości przy jednym stole”
- Fabio Pichci, florencki kuchmistrz.
        
     
