
SALT FAT ACID HEAT. Cztery składniki
-
Autor: Samin Nosrat
- ISBN: 978-83-240-7037-4
- EAN: 9788324070374
- Oprawa: twarda
- Wydawca: Znak
- Format: 232x185mm
- Język: polski
- Liczba stron: 480
- Rok wydania: 2020
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
45,45złCena detaliczna: 69,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 45,45 zł









Bestseller „New York Timesa”! Serial na Netflixie! Opanuj sztukę gotowania z jakichkolwiek produktów, gdziekolwiek jesteś, nawet bez przepisu, i odkryj sekret CZTERECH SKŁADNIKÓW. Już nigdy nie będziesz kurczowo trzymać się przepisu ani zazdrościć kucharzom, którzy potrafią ugotować coś z niczego! Przełomowa metoda czterech składników pozwala improwizować w kuchni dzięki prostej formule – o smaku decydują cztery kluczowe elementy: • sól, która wzmacnia smak, • tłuszcz, który nadaje wyrazistość, • kwas, który równoważy, • ciepło, które decyduje o konsystencji jedzenia. Dzięki tej książce rozwiniesz intuicję kulinarną, nauczysz się ufać swojemu podniebieniu i osiągniesz mistrzostwo w gotowaniu. Zrozumiesz też, że to nie przepisy sprawiają, że jedzenie jest naprawdę smaczne. Samin Nosrat – genialna szefowa kuchni z doświadczeniem w pracy w najlepszych restauracjach. Stawia na radość i spontaniczność w gotowaniu. Jej prosta, ale rewolucyjna metoda inspiruje nowe pokolenie kucharzy i zmienia sposób myślenia o jedzeniu. Powyższy opis pochodzi od wydawcy