KATEGORIE

Kategorie

Okładka książki Rzym i Watykan

Rzym i Watykan

nowość
  • ISBN: 978-83-8317-462-4
  • EAN: 9788383174624
  • Oprawa: miękka ze skrzydełkami
  • Wydawca: Pascal
  • Format: 190x115mm
  • Język: polski
  • Seria: PASCAL LAJT
  • Liczba stron: 160
  • Rok wydania: 2025
  • Wysyłamy w ciągu: 48h
  • Brak ocen
  • 20,74
     zł
    Cena detaliczna:  36,99 zł
    Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,85
x
x

Rzym i Watykan Pascal Lajt

Wszystkie drogi prowadzą do Rzymu!

Z czego słynie rzymska kuchnia?

Skąd płynie woda zasilająca słynną fontannę di Trevi?

Które święto obchodzi się w Rzymie najhuczniej?

Czy warto odwiedzić Ogrody Watykańskie?

Podczas podróży z Pascalem odkryjesz fascynujące zaułki Wiecznego Miasta!

Wbrew temu, co myślą niektórzy - Rzym to nie leniwa atmosfera włoskich miasteczek prowincji. Rzym to stolica kraju i siedziba rządu, Watykan, tysiące świątyń i muzeów, getto i starożytne budowle. Rzym to pędzące skutery, trąbiące auta, syreny karetek - hałas, chaos, strajki i wieczny pęd. Jednocześnie Rzym to wyjątkowe muzeum pod otwartym niebem, gdzie zachwycające place, kościoły, pałace i fontanny tworzą scenografię codziennego życia, gdzie włoska la dolce vita to espresso o każdej porze, aperitivo po pracy i kolacja wśród bliskich.

Barbara Kamińska autorka bloga Planet Rome

Sezon na karczochy

Wśród warzyw sezonowych bez wątpienia króluje karczoch. Na rzymskich stołach pojawia się w okresie od Bożego Narodzenia do Wielkanocy. Właściwie przyrządzony sprawi, że nigdy nie zapomni się jego smaku i zawsze będzie się miało na niego ochotę. Warto go skosztować w wersji po żydowsku - smażonego (carciofo alla giudia) - i po rzymsku - gotowanego (carciofo alla romana).

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj