Rola żywności i żywienia w profilaktyce i terapii chorób człowieka
-
Autor: Fiedurek Jan
- ISBN: 9788322726501
- EAN: 9788322726501
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: UMCS
- Format: 16.5x24.0cm
- Język: polski
- Liczba stron: 210
- Rok wydania: 2007
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
27,04złCena detaliczna: 35,70 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,04 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Problematyka wpływu żywności i żywienia na zdrowie człowieka stawia ciągle nowe wyzwania i jest poszerzana o aktualną wiedzę. W monografii przedstawiono zagadnienia popularyzujące pewne postawy i zachowania związane z oddziaływaniem żywności i wpływające na zdrowie człowieka. Zawiera ona najważniejsze informacje dotyczące składników żywności i ich wpływu zarówno na kondycję fizyczną, jak i psychiczną człowieka. Ważnym elementem merytorycznym opracowania są rozdziały dotyczące racjonalnego odżywiania, stosunek do różnych diet (w tym wegetarianizmu), żywności funkcjonalnej oraz modyfikowanej genetycznie. Uzupełnieniem tych informacji jest charakterystyka antyodżywczych składników żywności oraz zalet konsumpcji owoców i warzyw.