
Pucio zostaje kucharzem, czyli o radości z jedzenia
-
Autor: Galewska-Kustra Marta
- ISBN: 9788310143051
- EAN: 9788310143051
- Oprawa: oprawa: twarda
- Wydawca: Nasza Księgarnia
- Format: 138x133 mm
- Język: polski
- Seria: Pucio
- Liczba stron: 28
- Rok wydania: 2025
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
18,24złCena detaliczna: 29,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,31 zł
Kiedy Pucio wychodzi z restauracji z przepisem na pyszne placuszki, wiadomo, że szykuje się rodzinne gotowanie. Jeszcze tylko szybkie zakupy i można przystąpić do pracy. A ile przy tym zabawy! Każdy ma swoje zadanie: tata kroi owoce, Pucio miesza, a Misia dosypuje do miski kolejne składniki. I podwieczorek zaraz gotowy!
W książce znajdziecie przepis na Puciowe placuszki z owocami do samodzielnego przyrządzenia. Wspólne kucharzenie polecamy szczególnie dzieciom z trudnościami w jedzeniu.
Dr n. Galewska-Kustra - mama, logopedka i pedagożka dziecięca, pedagożka twórczości, pisarka. Zajmuje się rozwijaniem kreatywności oraz terapią opóźnionego rozwoju mowy i wad artykulacyjnych u dzieci. Wieloletnia pracowniczka naukowa Akademii Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie. Autorka bestsellerowej serii książek wspierających rozwój mowy dziecka "Uczę się mówić, wymawiać, opowiadać". Każdą wolną chwilę poświęca na spisywanie nowych przygód, które dyktują jej mucha Fefe i Pucio.
Joanna Kłos ukończyła grafikę na Akademii Sztuk Pięknych w Krakowie, dyplom obroniła w Pracowni Projektowania Plakatu. Przez kilkanaście lat pracowała jako graficzka, by wreszcie zostawić "pracę na etacie" i zająć się ilustracją. Wspólnie z siostrą prowadzi pracownię lalek Kalikayo. Uwielbia czekoladę z pomarańczą i piesze wyprawy ze swoimi psami.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.