KATEGORIE [rozwiń]

Producent KTC

Zdjęcie produktu KTC Olej rycynowy 250ml

16,12 zł 15,90 zł


KTC Olej rycynowy 250ml 100% olej rycynowy do naturalnej pielęgnacji skóry, rzęs, brwi, włosów i paznokci. Przyjmowany jest najczęściej doustnie jako środek na przeczyszczenie. Olej rycynowy powszechnie stosowany do pielęgnacji brwi, rzęs, włosów, dłoni i paznokci. Ma gęstą, lepką konsystencję i kolor od bezbarwnego po jasnożółty. Zastosowanie: Na brwi i rzęsy- znany jest jako babcine panaceum na słabe rzęsy i brwi. Osłabione codziennym noszeniem tuszu i zniszczone henną włoski odzyskują dawną kondycję, siłę i zdrowy wygląd. Na włosy - pomaga zregenerować i przywrócić blask włosom zniszczonym przez zabiegi farbowania, stylizację oraz szkodliwe działanie czynników atmosferycznych. Na dłonie i paznokcie - wykazuje działanie regenerujące i kojące. Kąpiel w olejku lub stosowanie okładów na noc pomaga przywrócić dłoniom zdrowy wygląd a także pomaga w walce z rozdwajającymi się i kruchymi paznokciami. Na nogi - działa łagodząco na zmęczone i obolałe nogi i zmniejsza uczucie ich ciężkości. Ponadto wpływa pielęgnująco na ich skórę napijąc ją i uelastyczniając. Na skórę - ma działanie ochronne, łagodzące i nawilżające, a do tego przyspiesza gojenie. Może być stosowany w przypadku skóry wrażliwej, atopowej i trądzikowej. Skład: 100% pure castor oil  
Zdjęcie produktu KTC Olej musztardowy 250ml

12,90 zł 8,90 zł


KTC Olej musztardowy 250ml Olejek musztardowy powstający z gorczycy jest bogatym źródłem witamin (PP, B1, H i F) i mikroelementów (fosfor, wapń, potas, żelazo). Jak każdy olejek również i ten ma wszechstronne zastosowanie. Masaż z jego użyciem rozgrzewa ciało pobudzając krążenie. Odżywia suchą skórę. Olejek doskonale się wchłania nie pozostawiając tłustego filmu oraz nawilża skórę. Przy pielęgnacji włosów pomaga je zregenerować oraz nawilżyć. Pobudzając krążenie krwi stymuluje porost włosów jednocześnie dostarczając wielu cennych składników odżywczych (olejek zawiera kwasy omega-3). Olejek zapobiega wypadaniu włosów, sprawia, że są mocne oraz nabierają witalności. Sposób użycia: Umyć włosy, osuszyć je delikatnie ręcznikiem. Zaaplikować olejek na skórę głowy masując delikatnie opuszkami palców (dobrze sprawdza się aplikacja przy pomocy strzykawki). Najlepsze efekty daje wykonanie 20-minutowego masaż skóry głowy. Olejek należy aplikować do momentu, gdy skóra przestanie go absorbować. Na koniec wmasować olejek w końcówki włosów. Zostawić olejek na całą noc, rano umyć włosy. Najlepsze rezultaty osiąga się używając olejku 2-3 razy w tygodniu. Jeśli włosy są bardzo wysuszone, z łupieżem lub skóra głowy swędzi, dobrze jest stosować olejek każdego wieczora. Inną możliwością jest użycie olejku na 2-3 godziny przed myciem. Olejek zmywa się łatwo i do jego wypłukania powinno wystarczyć jednokrotne mycie szamponem. Skład: 100% olejek musztardowy.  
Zdjęcie produktu KTC Olej lniany 250ml

14,90 zł 11,90 zł


KTC Olej lniany 250ml Naturalna pielęgnacja skóry i włosów. Olej lniany tłoczony na zimno z nasion lnu to bogactwo cennych dla urody olejów. Zawarte w oleju Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe (NNKT), kwasy Omega 3 i 6 pielęgnują i odżywiają skórę Zawarta w oleju witamina E uważana powszechnie za witaminę młodości sprawia, że skóra na długo pozostaje gładka i napięta. Witamina F wzmacnia płaszcz lipidowy, chroniąc skórę przed nadmierną utratą wody i szkodliwym działaniem środowiska zewnętrznego. Ze względu na zawartość fitohormonów olej lniany z powodzeniem można na włosy i paznokcie nie tylko u Pań, ale także u Panu, u których pomoże walczyć z niekorzystnym wpływem testosteronu i łysieniem. Olej lniany znakomicie radzi sobie z regeneracją naskórka, a także zatrzymaniem w skórze niezbędnej wilgoci. Główną zaletą oleju lnianego są jego właściwości normalizujące, dlatego polecany jest w szczególności do cery tłustej, zanieczyszczonej, trądzikowej oraz skłonnej do zmian zapalnych. Zastosowanie: na włosy -daje efekt pogrubienia, miękkości oraz blasku, wzmacnia włosy i zapobiega rozdwajaniu się końcówek. na dekoldi biust - wspomaga napięcie skóry, nieweluje wiotczenie, nawilża i ujędrnia na twarz i ciało, uelastycznia skórę, zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry i wzmacnia ją i chroni przed nadmiernym wysuszeniem. na usta - wygładza i zapobiega spierzchnięciu ust do cery trądzikowej - przyspiesza zanikanie zmian trądzikowych oraz udrażnia i reguluje pracę gruczołów łojowych. Używany coraz częściej w SPA i salonach kosmetycznych może być stosowany w warunkach domowych do masażu pod warunkiem, że będzie wymieszany z innym olejkiem. Sposób użycia: Rozprowadzać cienką warstwę w zależności od potrzeb na skórze, włosach i/lub paznokciach. Można spłukać po 30 minutach. Stosować 1-2 razy dziennie. Tylko do użytku zewnętrznego. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Skład: 100% pure linseed oil
Zdjęcie produktu KTC Mleko kokosowe 400ml

9,90 zł 5,90 zł


KTC Mleko kokosowe 400ml Oryginalne mleko kokosowe, pyszne, lekkostrawne i odpowiednie dla osób z nietolerancją laktozy! Sterylizowane mleko kokosowe doskonałe jako napój lub dodatek do potraw. Odpowiednie także dla osób z alergią pokarmową także na soję czy orzechy i migdały, nietolerancją laktozy, celiakią, wegetarian i wegan Dodatkowe informacje: Jako dodatek do potraw curry, sosów, deserów i napojów. Świetnie zastępuje mleko krowie. Mleko kokosowe jest dziś jednym z najbardziej popularnych składników w kuchni ajurwedyjskiej i azjatyckiej. Jest idealnym składnikiem, który nadaje delikatny kokosowy smak wszelkiego rodzaju potrawom - zarówno słodkim jak i słonym czy pikantnym. Doskonałe także do bezpośredniego spożycia. Warto wiedzieć, że oprócz walorów czysto smakowych mleko kokosowe to także bogate źródło aminokwasów oraz witaminy C. Zawiera dobrze przyswajalne białko oraz kwas foliowy, magnez, potas i żelazo. Do użytku wewnętrznego, czyli do spożycia mleko kokosowe tradycyjnie polecane jest przy takich dolegliwościach jak niedomaganie wątroby, słabe trawienie, spowolniona lub nieregularna praca jelit, podwyższony poziom cholesterolu. Składniki: mleko kokosowe, guma guar i woda  
Zdjęcie produktu KTC Olej jaśminowy 250ml

10,00 zł 8,90 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

KTC Olej jaśminowy 250ml Czarujący zapach jaśminu otuli Twoje włosy, pozostawiając je lśniące i zdrowe. Regularne stosowanie olejku nadaje włosom zdrowy wygląd, odżywia, sprawia, że są naturalnie miękkie, jedwabiście gładkie i mają cudowny zapach jaśminowych kwiatów. Olej Jaśminowy stosuje się w celu wzmocnienia włosów i  w tradycyjnych kuracjach na porost i wzmocnienie koloru. Najlepiej sprawdzi się na włosach od jasnego blondu po ciemny blond. Właściwości     nadaje on włosom blask, wzmacnia i przyśpiesza ich wzrost,     łagodzi wysuszenie skóry głowy     zmiękcza i wygładza włosy     zapobiega siwieniu i wypadaniu włosów Sposób użycia: Olej wmasować w skórę głowy i włosy. Pozostawić na minimum godzinę (dla lepszych efektów można pozostawić na całą noc). Następnie dokładnie umyć szamponem. Dla najlepszych efektów stosować 2-3 razy w tygodniu. Tylko do użytku zewnętrznego. Skład: Parafina ciekła, aromat jaśminowy  
Zdjęcie produktu KTC Olej kokosowy nierafinowany 500ml

41,82 zł 27,90 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

KTC Olej kokosowy nierafinowany 500ml Olej Virgin polecamy głownie tam, gdzie zależy nam na kokosowym zapachu. Idealny do wypieku wszelkiego rodzaju ciast, deserów lub jako zamiennik tradycyjnych tłuszczów w wyrobach cukierniczych i wszędzie tam gdzie chcemy uzyskać orientalny smak i aromat. Dodatkowe informacje Olej typu extra virgin uzyskany metodą odwirowania ze świeżych kokosów, tłoczony na zimno. Olej kokosowy jest produktem zdrowotnym, który warto stosować wewnętrzne, jak również na skórę i włosy. Zawiera witaminy z grupy B (które chronią przed nowotworami i dbają o równowagę psychiczną), nieodzowną wit. C i E oraz magnez, potas, fosfor, wapń, żelazo, cynk i kwas foliowy. Olej kokosowy zawiera również tłuszcze nasycone, które w jego przypadku przyczyniają się do utraty wagi ciała - poprzez pobudzanie przemiany materii - oraz wzmacniają układ odpornościowy, gdyż zawarty kwas laurynowy zabija grzyby, bakterie i wirusy. Zewnętrznie doskonale sprawdzi się w przypadku problemów ze skórą m.in w walce z łuszczycą, trądzikiem, grzybicą oraz wszelkiego rodzaju wypryskami skórnymi. Korzyści ze spożywania oleju kokosowego: -Obniża ryzyko nadciśnienia oraz miażdżycy -Podnosi odporność ogranizmu, dzięki obecności kwasu laurynowego - tego samego, który dziecko przyswaja wraz z mlekiem matki -Działa antybakteryjnie oraz przeciwgrzybiczo -Łatwo się przyswaja i zamienia w energię -Wzmacnia wątrobę -Redukuje niekorzytne tłuszcze -Wspomaga odchudzanie Olej kokosowy to także doskonały kosmetyk: -Ma właściwości nawilżające -Może być stosowany na skórę całego ciała -Chroni włosy przed utratą protein -Wzmacnia cebulki włosów -Jest składnikiem wielu kosmetyków na rynku Olej kokosowy zawiera witaminy B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy 47% kwasu laurynowego 18% kwasu mirystynowego 11% kwasu palmitynowego 5 do 11% kwasu kaprylowego 7% kwasu oleinowego 6% kwasu stearynowego 4 do 9% kwasu kaprynowego 2% kwasu linolowego potas, magnez, żelazo, fosfor, cynk Sposób przechowywania: Olej należy trzymać w zakręconym pojemniku, w temperaturze pokojowej. Należy chronić od światła słonecznego i wilgoci. Można przechowywać w lodówce. Przechowywany w temperaturze pokojowej, czyli poniżej 25 C, utwardza się i wygląda jak masło o białej, mlecznej barwie. Nie ma to wpływu na jego jakość. Powyżej temperatury 25 C olej będzie mieć postać płynną. Aby upłynnić olej wystarczy pojemnik z olejem skierować pod strumień ciepłej wody lub umieścić w naczyniu z ciepłą wodą, ewentualnie można postawić koło grzejnika. Skład: 100% olej kokosowy tłoczony na zimno, nierafinowany.  
Zdjęcie produktu KTC Garam masala 1000g

42,32 zł 30,90 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

KTC Garam masala 1000g Wyśmienita i bardzo aromatyczna przyprawa którą dodaje się pod koniec gotowania potraw mięsnych, zwłaszcza drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, ryżu i sosów. Dobrze łączy się też z jogurtem. Skład: kolendra, kminek, cynamon, pieprz czarny, liść laurowy, goździki, anyż, kardamon (w różnych proporcjach).
Zdjęcie produktu KTC Olej palmowy nierafinowany 500ml

19,90 zł 11,90 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

KTC Olej palmowy nierafinowany 500ml Olej palmowy, podobnie jak kokosowy, jest jednym z najpopularniejszych olejów roślinnych na świecie. Olej palmowy wyciskany z pestek owocu drzewa Elaeis Guineensis, czyli olejowca gwinejskiego, ma barwę pomarańczową, z powodu wysokiej zawartości karotenu. Zawiera głównie kwas laurynowy( pomaga leczyć trądzik, łysienie oraz zwalcza wirusy) kwas olejowy (zmiękcza i nawilża), mirystynowy (działanie odpornościowe) i kwas stearynowy. Olej palmowy jako środek pielęgnacyjny Niesamowicie nawilża całe ciało, skórę rąk, pękających stóp i innych suchych części ciała. W medycynie olej palmowy jest stosowany na rany w celu szybszego ich gojenia, ponieważ posiada właściwości przeciwbakteryjne. Posmarowana olejem palmowym zdrowa skóra odwdzięcza się tym, że staje się ona gładka, a po każdym następnym smarowaniu gładkość ta się potęguje. Olej przeznaczony jest dla skóry dojrzałej i problematycznej: uszkodzonej przez słońce, skłonnej do podrażnień, uczuleń, stanów zapalnych. Idealny na atopowe zmiany skórne, można stosować na rany, ponieważ je goi, pozwala szybko pozbyć się wyprysków. Wzmacnia, odżywia włosy Pomaga pielęgnować suche włosy. Intensywnie je nawilża, odżywia. Sprawia, że po zastosowaniu zaczynają odzyskiwać swoją sprężystość. Zapobiega ich wypadaniu i przedwczesnemu siwieniu. Likwiduje łupież, zapobiega jego nawrotom. Odżywia włosy od cebulek aż po końce. Doskonały również do masażu ciała. Nawilża skórę pozostawiając subtelny zapach. Wykazuje właściwości antyseptyczne, antybakteryjne. Jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym Olej palmowy do masażu Masaż z zastosowaniem tego oleju przynosi skórze wiele wspaniałych korzyści pielęgnacyjno-relaksujących oraz znacznie poprawia stan skóry. Polecany jest zwłaszcza do bardzo suchej i pękającej skóry, przeznaczony również dla skóry dojrzałej, uszkodzonej przez słońce, a także przy neurodermitis. Właściwości: Właściwości kosmetyczne: "chłodzące" uspokajające nawilżające wygładzające odżywcze przeciwzapalnie przeciwobrzękowe łagodzące tonizujące przyśpiesza regenerację tkanek Olej palmowy jest znany z powodu zastosowania do produkcji luksusowych mydeł. Zawiera między innymi: - Wysoki wskaźnik witaminy E, dzięki czemu wykazuje działanie przeciwstarzeniowe. Swój kolor zawdzięcza wysokiej zawartości betakarotenu. - Retinol (witamina A), który to jest odpowiedzialny za pobudzenie procesów regeneracyjnych w komórkach, odnawia je. - Fitosterole, które to regenerują naskórek, zabezpieczają go przed nadmierną utratą wody. Działają przeciwzapalnie i kojąco. Olej palmowy nadaje się również do spożycia - można używać go w kuchni do smażenia i pieczenia. Nie zawiera cholesterolu. Jest on odporny na utlenianie i działanie wysokich temperatur. Nie straci swoich właściwości nawet przy długim okresie przechowywania. Zaleca się jego spożycie w przypadku niedoborów witaminy A. Jest najbardziej znaczącym źródłem dwóch wyjątkowo silnych zwalczających raka składników – tokotrienoli i gamma-karotenu – co czyni go tym samym potężnym, zwalczającym raka produktem spożywczym. Właściwości lecznicze: pomaga obniżyć stężenie cholesterolu zmniejsza ryzyko zachorowań na raka wykazuje działanie anty zakrzepowe, dzięki czemu chroni przed zawałami serca zapobiega arteriosklerozie i zawałom serca opóźnia proces starzenia się organizmu. jest źródłem witaminy A i E wykazuje działanie antyoksydacyjne Doskonale nadaje się do przygotowywania ryżu, ziemniaków, duszonej cebuli, sadzonych jajek oraz sosu moambe. W połączeniu ze szpinakiem skutecznie chroni wzrok. Olej palmowy nie pieni się, więc nie potrzebuje tych chemicznych dodatków. Można w nim przyrządzać frytki, rożki, pączki i inne pokarmy smażone na głębokim tłuszczu. W przeciwieństwie do olejów uwodornionych, olej palmowy nie pozostawia tłustego posmaku w ustach. Prócz tego znajduje zastosowanie jako dodatek do zup, warzyw i makaronów lub baza dressingów do sałatek. Możesz go nawet użyć do smarowania chleba lub tostów. Uwaga: Przy nałożeniu zbyt dużej ilości może zabarwić skórę, jednak kolor jest zmywalny. Dlatego należy go nakładać w niewielkich ilościach, by kontrolować ewentualne pojawienie się zabarwienia. Skład: 100% czysty, nierafinowany olej palmowy W temperaturze pokojowej ma postać gęstego, miękkiego masła o neutralnym, lekkim zapachu. Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.  
Zdjęcie produktu KTC Masło klarowane Ghee 500g

32,75 zł 27,90 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

KTC Masło klarowane Ghee 500g Ghee to klarowne masło, które zawiera 99,8% tłuszczu z mleka krowiego. Jest to główny składnik kuchni indyjskiej. Metodę klarowania masła wynaleziono tam ponad 4 tys. lat temu – Hindusi do dziś wierzą, że jest to „boski dar” i nazywają go „najdoskonalszym tłuszczem świata”. Wytwarzane przez gotowanie masła na małym ogniu i usuwanie (klarowanie) pojawiających się na jego powierzchni szumowin oraz osadów na dnie. Charakteryzuje je złocista barwa, lekko orzechowy aromat i delikatny posmak podkreślający walory potraw. Ma długi okres przydatności do spożycia i może być przechowywane w temperaturze pokojowej. W kuchni używają go praktycznie do wszystkiego. Może być używane w zasadzie do przyrządzenia każdej potrawy wymagającej użycia tłuszczu. Masło klarowne jest idealne do smażenia w głębokim tłuszczu, gdyż nie pali się aż do osiągnięcia temperatury 250°C. Dzięki temu doskonale nadaje się do smażenia i frytowania. Masło takie jest delikatniejsze i lepiej podkreśla smak potraw oraz tworzy ładną glazurę na potrawach. Ma zapach prawdziwego masła. Sklarowane masło jest prawie czystym tłuszczem i nie zawiera wielu alergenów obecnych w innych produktach mlecznych jak kazeina i laktoza, co czyni je dobrze tolerowanym przez osoby wrażliwe na mleko krowie. Masło krystalizuje się w temperaturze pokojowej. W 100 gramach zawiera się 99,5 g tłuszczu , w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe do 29 procent i 4,6 procent wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Reszta składa się z cholesterolu (278 mg), wody (100 mg), rozpuszczalnych w tłuszczach witamin (witamina A 0,93 mg, witamina D 1,6 mikrogramów, witamina E 2,4 mg) i α-karoten (0,53 mg). Zastosowanie: -duszenie, -pieczenie, -dodatek do potraw, -do zup, -do kanapki WŁAŚCIWOŚCI: • Trawi się łatwiej niż tradycyjne masło i oleje roślinne • Działa przeciwzapalnie • Przywraca równowagę w organizmie – lekarze ajurwedyjscy (hindusi) używają do wszystkiego – od odmładzania skóry po regulowanie gospodarki hormonalnej. • Zwiększa elastyczność tkanki łącznej • Dodaje wigoru –wspomaga system immunologiczny. • Wspomaga trawienie i przyspiesza metabolizm. Trawienie wspomaga masło klarowane równoważy nadmiar kwasów żołądkowych, a przez to odtwarza śluz na ścianach żołądka. • Wspomaga przyswajanie witamin A,D,E,K rozpuszczalnych w tłuszczach • Lekkie oparzenia: Podobnie jak aloes, ghee pomaga w gojeniu się ran zarówno po oparzeniach, jak i innych, jeśli zostanie nałożone szybko na uszkodzony obszar skóry • Poprawia uczenie się, zapamiętywanie i przypominanie. • Posiada właściwości lecznicze przy chorobie wrzodowej, przy zaparciach, chorobach skóry i oczu • Ma właściwości wygładzające skórę • Jest bogate w antyoksydanty • Ma właściwości antywirusowe • Obniża też poziom cholesterolu. Masło klarowane sprawia, że potrawy są lepiej przyswajalne, wzmacnia ich smak, a podczas duszenia zachowuje witaminy zawarte w pożywieniu. Masło to poprawia również wzrok i studzi nadmierną ciepłotę, jest ponadto naturalnym środkiem zwalczającym wolne rodniki i w ten sposób chroni komórki. Tradycyjna medycyna ajurwedyjska podaje natomiast, że jedzenie ghee przywraca potencję i aktywność seksualną, usprawnia proces gojenia się ran oraz zwiększa koncentrację. Sposób przechowywania: w temperaturze pokojowej wynosi około 9, a w chłodziarce nawet 15 miesięcy. Najlepiej gdy jest zamknięte w szczelnym pojemniku, gdyż spowalnia to proces utleniania.  
Zdjęcie produktu KTC Olej kokosowy 250ml

14,90 zł 10,49 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

KTC Olej kokosowy 250ml Idealny do smażenia orientalnych potraw, gotowania, pieczenia ciast i robienia deserów. Nadaje się również do smarowania pieczywa. Świetnie się wchłania w potrawy. Nie ma wpływu na smak przyrządzanej potrawy. Olej kokosowy znalazł również zastosowanie, jako środek pielęgnacyjny i kosmetyczny oraz do masaży. Dodatkowe informacje: DO CIAŁA i DO MASAŻU: Można stosować jako, balsam do ciała. Jest idealny do cery suchej i łuszczącej się, swędzącej. Najlepsze rezultaty można uzyskać wcierając olej w jeszcze wilgotna skórę, tuż po kąpieli. Łagodzi objawy związane z łuszczycą, zapaleniem skóry i egzemą. Używany do masażu wspomaga naturalną, równowagę skóry. Zmiękcza skórę zapobiegając jej przesuszeniu oraz łuszczeniu się. Zapobiega zmarszczkom, obwisłej skórze oraz plamkom na ciele. Sprzyja zdrowemu i promiennemu wyglądowi skóry. Dostarcza ochrony przed szkodliwymi skutkami ultrafioletowego promieniowania słonecznego. Masaż z użyciem oleju kokosowego jest niezapomnianym przeżyciem. Olej kokosowy do Masażu stosowany jest na całym świecie przynosi relaks i znacznie poprawia stan skóry. Polecany jest zwłaszcza do bardzo suchej i pękającej skóry, przeznaczony również dla skóry dojrzałej, uszkodzonej przez słońce, a także przy neurodermitis. Olej kokosowy ma działanie "chłodzące" i uspokajające. DO TWARZY: W przypadku bardzo delikatnej i przesuszonej cery olej jest używany jako, preparat do demakijażu oczu i twarzy. Olej można również delikatnie wcierać w skórę twarzy w celu lepszego nawilżenia i nadania jej blasku. DO WŁOSÓW: Olej kokosowy nakładany na włosy doskonale je pielęgnuje, zapewnia ich odbudowę i ochronę oraz usuwa łupież. Jest idealny dla osób, które mają suche, zniszczone włosy, ze skłonnością do rozdwojonych końcówek. Aby odżywić włosy olejem należy go wmasować na mokre włosy, nałożyć na nie foliowy czepek i owinąć głowę ręcznikiem. W zależności od zapotrzebowań pozostawić olej na włosach na godzinę lub całą noc, a następnie dokładnie umyć włosy. Olej można również wymieszać z porcją Amli i stosować jako maskę do włosów. Świetnie się sprawdza w połączeniu z olejkiem bawełnianym - odżywia włosy, sprawia, że stają się wyjątkowo jedwabiste i miękkie. Olej można używać również bez spłukiwania. Należy jednak uważać z dozowaną ilością, aby nie obciążyć i nie przetłuścić włosów. Odrobina oleju, roztartego palcami i nałożonego na końcówki włosów jest doskonałą pielęgnacją. Właściwości oleju kokosowego: - antybakteryjny - antywirusowy - antyseptyczny, wspomaga gojenie ran- reguluje przemianę materii - nie przyczynia się do budowy tkanki tłuszczowej - wzmacnia mięsień sercowy - nie obciąża trzustki - łagodzi dolegliwości cukrzycowe - odżywia skórę - pomocny w egzemach - spowalnia starzenie się skóry i powstawanie zmarszczek - wzmacnia włosy - likwiduje łupież - nie zawiera cholesterolu - dobry dla diabetyków - posiada neutralny zapach Sposób przechowywania: Olej należy trzymać w zakręconym pojemniku, w temperaturze pokojowej. Należy chronić od światła słonecznego i wilgoci. Można przechowywać w lodówce. Przechowywany w temperaturze pokojowej, czyli poniżej 25 C, utwardza się i wygląda jak masło o białej, mlecznej barwie. Nie ma to wpływu na jego jakość. Powyżej temperatury 25 C olej będzie mieć postać płynną. Aby upłynnić olej wystarczy pojemnik z olejem skierować pod strumień ciepłej wody lub umieścić w naczyniu z ciepłą wodą, ewentualnie można postawić koło grzejnika. Skład: 100% czysty i naturalny olej kokosowy
Zdjęcie produktu KTC Olej kokosowy 500ml

19,90 zł 13,90 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

KTC Olej kokosowy 500ml Idealny do smażenia orientalnych potraw, gotowania, pieczenia ciast i robienia deserów. Nadaje się również do smarowania pieczywa. Świetnie się wchłania w potrawy. Nie ma wpływu na smak przyrządzanej potrawy. Olej kokosowy znalazł również zastosowanie jako, środek pielęgnacyjny i kosmetyczny oraz do masaży. Dodatkowe informacje: DO CIAŁA i DO MASAŻU: Można stosować jako, balsam do ciała. Jest idealny do cery suchej i łuszczącej się, swędzącej. Najlepsze rezultaty można uzyskać wcierając olej w jeszcze wilgotna skórę, tuż po kąpieli. Łagodzi objawy związane z łuszczycą, zapaleniem skóry i egzemą. Używany do masażu wspomaga naturalną, równowagę skóry. Zmiękcza skórę zapobiegając jej przesuszeniu oraz łuszczeniu się. Zapobiega zmarszczkom, obwisłej skórze oraz plamkom na ciele. Sprzyja zdrowemu i promiennemu wyglądowi skóry. Dostarcza ochrony przed szkodliwymi skutkami ultrafioletowego promieniowania słonecznego. Masaż z użyciem oleju kokosowego jest niezapomnianym przeżyciem. Olej kokosowy do Masażu stosowany jest na całym świecie przynosi relaks i znacznie poprawia stan skóry. Polecany jest zwłaszcza do bardzo suchej i pękającej skóry, przeznaczony również dla skóry dojrzałej, uszkodzonej przez słońce, a także przy neurodermitis. Olej kokosowy ma działanie "chłodzące" i uspokajające. DO TWARZY: W przypadku bardzo delikatnej i przesuszonej cery olej jest używany jako preparat do demakijażu oczu i twarzy. Olej można również delikatnie wcierać w skórę twarzy w celu lepszego nawilżenia i nadania jej blasku. DO WŁOSÓW: Olej kokosowy nakładany na włosy doskonale je pielęgnuje, zapewnia ich odbudowę i ochronę oraz usuwa łupież. Jest idealny dla osób, które mają suche, zniszczone włosy, ze skłonnością do rozdwojonych końcówek. Aby odżywić włosy olejem należy go wmasować na mokre włosy, nałożyć na nie foliowy czepek i owinąć głowę ręcznikiem. W zależności od zapotrzebowań pozostawić olej na włosach na godzinę lub całą noc, a następnie dokładnie umyć włosy. Olej można również wymieszać z porcją Amli i stosować jako maskę do włosów. Świetnie się sprawdza w połączeniu z olejkiem bawełnianym - odżywia włosy, sprawia, że stają się wyjątkowo jedwabiste i miękkie. Olej można używać również bez spłukiwania. Należy jednak uważać z dozowaną ilością, aby nie obciążyć i nie przetłuścić włosów. Odrobina oleju, roztartego palcami i nałożonego na końcówki włosów jest doskonałą pielęgnacją. Właściwości oleju kokosowego: - antybakteryjny - antywirusowy - antyseptyczny, wspomaga gojenie ran- reguluje przemianę materii - nie przyczynia się do budowy tkanki tłuszczowej - wzmacnia mięsień sercowy - nie obciąża trzustki - łagodzi dolegliwości cukrzycowe - odżywia skórę - pomocny w egzemach - spowalnia starzenie się skóry i powstawanie zmarszczek - wzmacnia włosy - likwiduje łupież - nie zawiera cholesterolu - dobry dla diabetyków - posiada neutralny zapach Sposób przechowywania: Olej należy trzymać w zakręconym pojemniku, w temperaturze pokojowej. Należy chronić od światła słonecznego i wilgoci. Można przechowywać w lodówce. Przechowywany w temperaturze pokojowej, czyli poniżej 25 C, utwardza się i wygląda jak masło o białej, mlecznej barwie. Nie ma to wpływu na jego jakość. Powyżej temperatury 25 C olej będzie mieć postać płynną. Aby upłynnić olej wystarczy pojemnik z olejem skierować pod strumień ciepłej wody lub umieścić w naczyniu z ciepłą wodą, ewentualnie można postawić koło grzejnika. Skład: 100% czysty i naturalny olej kokosowy  
  • Poprzednia

    • 1
  • Następna

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka