Procesy technologiczne w gastronomii REA - WSiP
Kwalifikacja T.6
- ISBN: 9788302148286
- EAN: 9788302148286
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: WSiP
- Format: 17.0x24.0cm
- Język: polski
- Liczba stron: 400
- Rok wydania: 2014
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
64,80zł
x
Zeszyt ćwiczeń uczy praktycznych umiejętności w zakresie kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Omawia różne rodzaje procesów technologicznych w gastronomii. Kładzie duży nacisk na zasady bezpieczeństwa i przestrzeganie reguł przechowywania, przygotowania i wydawania potraw. Wyjaśnia znaczenie słów i terminów stosowanych w gastronomii. Obfituje w przepisy, według których uczeń może wykonać poszczególne potrawy. Zawiera cenne wskazówki, ćwiczenia i pytania kontrolne, które sprawdzą się w przygotowaniach do egzaminu praktycznego