PRL od kuchni. Wydanie specjalne
nowość
-
Autor: Sławomir Koper Mucha Mariusz
- ISBN: 978-83-8343-696-8
- EAN: 9788383436968
- Oprawa: twarda
- Wydawca: Harde
- Format: 205x143mm
- Rok wydania: 2025
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
39,05złCena detaliczna: 69,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,05 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Pyzy w słoikach na bazarach, zimne nóżki i sałatki jarzynowe w akwariach lodówek garmażeryjnych czy kurczaki z rożna na festynie – oto kadry peerelowskiego przepychu, na który było nas stać i który nie był naszym ostatnim słowem! Bary mleczne pękały w szwach, bufetowe nie nadążały z wydawaniem kiełbas z wody, a mielony czy bigos w barze dworcowym potrafiły zapewnić doznania, których nie dało się łatwo wymazać z pamięci. Ceraty i obrusy stołów w lokalach wszystkich kategorii zaścielą demoludowym menu okresu pierwszych sekretarzy – Sławomir Koper, najbardziej poczytny pisarz historyczny w kraju nad Wisłą, oraz Mariusz Mucha, dziennikarz i pasjonat gotowania. Garkuchnia PRL-u wita i zaprasza!
Będzie pysznie, a do tego wykwintnie, bo wszystko to w twardej oprawie, a chwilami nawet w kolorze.