
Praktyczny Kucharz Warszawski
-
Autor: Opracowanie zbiorowe
- ISBN: 978-83-68063-21-9
- EAN: 9788368063219
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: Grafika
- Format: 215x155x58mm
- Liczba stron: 686
- Rok wydania: 2025
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
67,20złCena detaliczna: 109,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 67,53 zł
x
Wznowienie na podstawie oryginału z 1912 roku. Poradnik kulinarny, zawierający 1503 różnych przepisów kierowany na początku XX wieku do pań domu, jako praktyczna pomoc w prowadzeniu gospodarstwa. "Praktyczny kucharz warszawski" to klasyczna polska książka kucharska z XIX wieku, która zyskała ogromną popularność jako podręcznik sztuki kulinarnej.
Poradnik ten zawiera szeroki wachlarz receptur na zupy, dania mięsne, rybne, warzywne, wypieki, desery, a także przetwory i napoje. Uwzględnia kuchnię codzienną oraz potrawy bardziej wyszukane, przeznaczone na specjalne okazje. Uwzględnia kuchnię codzienną oraz potrawy bardziej wyszukane, przeznaczone na specjalne okazje, a przepisy dostosowane są do warunków życia w mieście, zwłaszcza Warszawie, z uwzględnieniem dostępności składników.
W wydaniu obecnym zawarta jest nowość, jak na tamte czasy - 4 kolorowe tablice, odtwarzające różne rodzaje mięs.