Poznajemy nasiona Quinoa
Wszechstronna komosa ryżowa
-
Autor: Geisler Beth
- ISBN: 9788362103799
- EAN: 9788362103799
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Źródła Życia
- Format: 21.5x16.2cm
- Język: polski
- Seria: ZDROWIE Z NATURY
- Liczba stron: 68
- Rok wydania: 2015
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
9,10złCena detaliczna: 15,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 9,10 zł
Komosa ryżowa to starożytne południowoamerykańskie zboże, znane także jako quinoa, które słynie z łagodnego, orzechowego smaku i wszechstronnego zastosowania. Jest hipoalergiczna i bezglutenowa, zawiera pełnowartościowe białko i wyjątkowe bogactwo witamin i minerałów oraz niższy poziomem węglowodanów w porównaniu do innych pełnych zbóż. Z tego właśnie powodu jest nazywana przez ONZ „starożytnym darem Andów dla świata”. Quinoa może być smacznym składnikiem dań zarówno słodkich, jak i wytrawnych. Autorki książki proponują 12 smakowitych przepisów z zastosowaniem tego wyjątkowego zboża: od domowych zup i zapiekanek po dania śniadaniowe, sałatki, hamburgery, a nawet desery. O autorach: Beth Geisler jest pisarką i redaktorką specjalizującą się w tematyce zdrowia, żywności i żywienia. Od ponad dziesięciu lat promuje alternatywne podejście do zdrowia i odżywiania. Jo Stepaniak, autorka przepisów zamieszczonych w tej publikacji, jest napisała kilkanaście książek poświęconych wegetarianizmowi, m.in. The Ultimate Uncheese Cookbook Food Allergy Survival Guide i Raising Vegetarian.