Polski przewodnik PALEO Teoria praktyka i przepisy
Teoria, praktyka, przepisy
- ISBN: 978-83-245-2159-3
- EAN: 9788324521593
- Oprawa: twarda
- Wydawca: Publicat
- Format: 21.0x26.5cm
- Język: polski
- Liczba stron: 304
- Rok wydania: 2016
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
35,61złCena detaliczna: 54,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,61 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Zainspiruj się! Jedz zdrowo, jedz sezonowo i lokalnie, bo o to właśnie chodzi w paleo.
„Dieta paleo to odpowiedź na coraz bardziej zmodyfikowaną żywność i zanieczyszczone środowisko. Nie chodzi w niej bynajmniej o jedzenie mamuta, polowanie i spanie w szałasie, lecz o względny powrót do naturalności, na tyle, na ile to jest możliwe. Kiedy potrzebuję więcej węglowodanów, sięgam po ziemniaki, bataty, owoce, miód. Nie liczę kalorii, nie liczę makroskładników, każdego dnia moje ciało mi podpowiada, czego potrzebuje - Iwona Wierzbicka
„W książce znalazły się wyczerpujące informacje na temat paleo dzięki Iwonie, która dzieli się swoją bogatą wiedzą i doświadczeniem z codziennej pracy z pacjentami. Z kolei ja w części praktycznej przekazuję swój warsztat i efekt kilkumiesięcznej pracy nad przepisami i zdjęciami. Zależało mi na tym, aby osadzić dietę paleo w naszych polskich realiach, więc korzystałam przede wszystkim z potraw, które znały nasze mamy, babcie i prababcie." - Katarzyna Karus-Wysocka