Polska kuchnia regionalna
-
Autor: Praca zbiorowa
- ISBN: 9788327477712
- EAN: 9788327477712
- Oprawa: oprawa: twarda
- Wydawca: Olesiejuk Sp. z o.o.
- Format: 18,5x24,5 cm
- Liczba stron: 224
- Rok wydania: 2018
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
17,17złCena detaliczna: 24,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,17 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Czy próbowaliście kiedyś zrazów po warszawsku, śledzia po kaszubsku czy warmińskich pierożków zwanych dzyndzałkami?
Dzięki tej książce nie tylko poznacie bogactwo kulinarne różnych regionów Polski oraz Kresów, ale również samodzielnie przyrządzicie te oryginalne potrawy. Kuchnia regionalna oparta jest na prostych składnikach, dostępnych na miejscu, u lokalnych dostawców.
Jest to także kuchnia zgodna z rytmem pór roku, w pełni wykorzystująca smakowe i zdrowotne walory produktów sezonowych zwłaszcza takich, z których Polska naprawdę może być dumna, jak jabłka czy śliwki.
Dzięki tej książce nie tylko poznacie bogactwo kulinarne różnych regionów Polski oraz Kresów, ale również samodzielnie przyrządzicie te oryginalne potrawy. Kuchnia regionalna oparta jest na prostych składnikach, dostępnych na miejscu, u lokalnych dostawców.
Jest to także kuchnia zgodna z rytmem pór roku, w pełni wykorzystująca smakowe i zdrowotne walory produktów sezonowych zwłaszcza takich, z których Polska naprawdę może być dumna, jak jabłka czy śliwki.