
Podstawy żywienia klinicznego
- ISBN: 9788320035070
- EAN: 9788320035070
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: PZWL
- Format: 16.5x23.4cm
- Język: polski
- Liczba stron: 496
- Rok wydania: 2007
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
71,05złCena detaliczna: 82,95 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 71,05 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Książka pozwala czytelnikowi uzyskać podstawowe informacje dotyczące żywienia klinicznego, a także zapoznać się z najnowszą wiedzą naukową i doświadczeniem klinicznym wszystkich współautorów. Jest podstawą wszelkich działań edukacyjnych Europejskiego Towarzystwa Żywienia Klinicznego i Metabolizmu (ESPEN). Omówiono w niej: niedożywienie, fizjologię i biochemię żywienia, substraty stosowane w żywieniu pozajelitowym i dojelitowym, żywienie dojelitowe, żywienie pozajelitowe, monitorowanie leczenia żywieniowego, leczenie żywieniowe dostosowane do choroby oraz powikłania leczenia żywieniowego.