Podstawy żywienia człowieka Flis WSiP
-
Autor: Flis Krystyna Konaszewska Wanda
- ISBN: 9788302028670
- EAN: 9788302028670
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: WSiP
- Format: 14.5x20.5cm
- Język: polski
- Liczba stron: 240
- Rok wydania: 2013
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
28,71złCena detaliczna: 33,80 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,71 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Książka jest przeznaczona dla uczniów klas I i II szkół zasadniczych, zawód - kucharz, do nauki przedmiotu: podstawy żywienia człowieka.
Podano w niej podstawowe wiadomości o składnikach pokarmowych, ich właściwościach chemicznych,funkcjach biologicznych i wartościach odżywczych. Omówiono zasady prawidłowego zestawienia jadłospisów dla różnych grup ludności z uwzględnieniem norm na energię i składniki odżywcze.