Podstawy żywienia człowieka cz.1 REA
Technikum. Szkoła policealna
-
Autor: Dorota Czerwińska
- ISBN: 9788375441093
- EAN: 9788375441093
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Rea
- Format: 16.5x23.5cm
- Język: polski
- Liczba stron: 176
- Rok wydania: 2010
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
19,63złCena detaliczna: 28,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 19,63 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodach kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego oraz kelner.
Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową oraz standardami wymagań egzaminacyjnych dla tych zawodów.
Zawiera on m. in. podstawowe wiadomości na temat składników odżywczych, gospodarki wodnej i energetycznej organizmu, wartości odżywczej pokarmów, norm żywienia oraz zasad układania jadłospisów i racjonalnego planowania żywienia różnych grup ludności.