Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 1. Podstawy gastronomii. Podręcznik do nauki zawodów z branży gastronomicznej Szkoły ponadgimnazjalne
Szkoła ponadgimnazjalna
-
Autor: Kmiołek-Gizara Anna
- ISBN: 9788302167812
- EAN: 9788302167812
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: WSiP
- Format: 242x170x7mm
- Język: polski
- Liczba stron: 168
- Rok wydania: 2019
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
55,70złCena detaliczna: 66,80 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,57 zł
x
Podręcznik omawia zagadnienia zawarte w PKZ(T.c), czyli treści i umiejętności stanowiące podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych. Publikacja krótko podsumowuje również informacje, które zostały opisane w opracowaniach dotyczących kwalifikacji T.6 i T.15, koncentruje się natomiast na kompetencjach ujętych przede wszystkim w efektach PKZ, takich jak racjonalna gospodarka surowcami i odpadami, rozpoznawanie instalacji i urządzeń w zakładach gastronomicznych, postępowanie zgodnie z instrukcjami obsługi. Podręcznik prezentuje przykładową dokumentację systemu HACCP stosowaną w zakładach gastronomicznych.