Po pierwsze tradycja. Książka zwyciężczyni programu MasterChef
-
Autor: Aleksandra Juszkiewicz
- ISBN: 978-83-8053-799-6
- EAN: 9788380537996
- Oprawa: twarda
- Wydawca: Burda Książki
- Format: 260x204x20mm
- Seria: MASTERCHEF
- Liczba stron: 200
- Rok wydania: 2020
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
33,87złCena detaliczna: 59,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,99 zł
Opowieść kulinarna zwyciężczyni dziewiątej edycji programu MasterChef.
Kuchnia polska jest zaskakująca, pełna smaków i wariacji... Chciałam zaakcentować moją przynależność do jednego z najpiękniejszych miejsc w Europie – Warmii i Mazur. Dlatego właśnie znajdziecie w tej książce wiele przysmaków z tego regionu.
Zdaniem Aleksandry Juszkiewicz, nie trzeba sięgać po egzotyczne produkty, aby stworzyć potrawę doskonałą. Wystarczy bogactwo rodzimych pól, lasów i jezior. Wśród propozycji pojawiają się więc takie rarytasy, jak: leśne grzyby z proziakami, żeberka z leszcza, farszynki, plińce czy słodkie makowniki. Przepisy są nieskomplikowane, a składniki łatwo dostępne. Ola wiele tradycyjnych dań wzbogaciła autorską nowoczesną nutą. Warto spróbować tej wersji kuchni Warmii i Mazur i przekonać się, jakie bogactwo smaków kryje jeden z najpiękniejszych regionów naszego kraju.