Pieczenie chleba. Krok po kroku RM
-
Autor: Lepard Dan Whittington Richard
- ISBN: 978-83-7773-074-4
- EAN: 9788377730744
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: RM
- Format: 16.0x20.0cm
- Język: polski
- Liczba stron: 160
- Rok wydania: 2013
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
18,22złCena detaliczna: 29,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,22 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Jeśli masz ochotę na samodzielnie upieczony chleb z jabłkami, ziemniakami i rozmarynem, kaszą manną, czosnkowy czy z serem roquefort i orzechami włoskimi, ta książka jest właśnie dla Ciebie!
Dowiesz się z niej, jak tradycyjnymi metodami i z wykorzystaniem najlepszych składników upiec wiejskie pieczywo na zakwasie, klasyczne francuskie bagietki, włoską focaccię, pikantne bochenki z przyprawami i kuszące słodkie bułeczki.
Wszystkie techniki i etapy prac (od robienia zakwasu, wyrabiania ciasta aż po kształtowanie bochenków, bułek i rogali) dokładnie opisano i zilustrowano. Kolorowe fotografie pieczywa świeżo wyjętego z piekarnika zachęcają do tego, by natychmiast zabrać się do pieczenia!